Міністерство оборони намагається через суд повернути будинок Сікорського

Міністерство оборони намагається через суд повернути будинок Сікорського

27.11.15 14:28 0 583
Міністерство оборони України хоче повернути у свою власність переданий в довгострокову оренду будинок Сікорського у Києві, повідомив виконувач обов’язків директора департаменту державної власності Міноборони Кирило Клименко. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Він зазначив, що міністерство просить суд достроково припинити договір оренди.

За його словами, Міністерство оборони звернулося до суду через невиконання орендарем умов договору, фірма-орендар зобов’язувалась зберігати історичну пам’ятку, проте допустила руйнацію будівлі.

«У 2000 році ця будівля була здана в оренду фонду, який назвався іменем Сікорського, і цей договір укладений на 49 років. Ніяких реставраційних робіт не проводилося цим фондом, і це стало підставою звернення до суду», – пояснив Клименко.

Представник Міноборони зауважив, що кілька років тому вже був такий судовий позов, але суд відмовив у його задоволенні.

«Ми знову заявили вимоги щодо витребування цього майна, припинення оренди дострокової у зв’язку з тим, що будівля розвалюється, є висновки експертизи. Київська міська влада пише до Міністерства оборони щодо усунення такого незадовільного стану цієї будівлі», – розповідає виконувач обов’язків директора департаменту державної власності Міністерства оборони.

Клименко зауважує, що, відповідно до договірних умов, Міністерство оборони не може розпоряджатися цим майном.

«Ми зараз очікуємо виважене і правове рішення суду, яке забезпечить інтереси держави і інтереси нашої культурної спадщини, і допоможе зберегти саме цю пам’ятку культури», – додав він.

Крім того, директор департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України Валентин Федічев звертається до небайдужих киян з проханням допомогти здійснити реставрацію історичної пам’ятки – будинку Сікорського.

«Наші спеціалісти підрахували, що на консервацію, а потім реставрацію цієї пам’ятки потрібно до 75 мільйонів гривень», – зазначив Федічев.

За його словами, Міноборони таких грошей не має, отож необхідна буде стороння допомога.

«Треба створити ініціативну групу з громадських організацій, меценатів, звернутись до керівництва міста, щоб спільними зусиллями відреставрувати пам’ятку», – запевняє директор департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони.

Федічев також додав, що Міноборони має намір включити дім до складу Національного військово-історичного музею, у планах – не лише відтворити квартиру Сікорського, а і створити в будинку музей повітроплавства України.

Ігор Сікорський – відомий український та американський інженер, авіаконструктор. Він проживав з родиною у будинку за адресою – вулиця Ярославів Вал 15б.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: на ...
Наступна новина: Церковний дитячо-молодіжний ...

КОМЕНТАРІ