Вінничина: «Я все життя збираю колоски…» (+фото)

Вінничина: «Я все життя збираю колоски…» (+фото)

28.11.15 13:38 0 566
Під таким гаслом, 26 листопада, в читальній залі Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К.А. Тімірязєва у рамках засідання Клубу «Інтермеццо» відбувся ювілейний творчий вечір до 75-ї річниці від дня народження Леоніда Куцого.

У ролі ведучого вечора виступив поет, голова Вінницької обласної організації Національної спілки письменників України, заслужений працівник культури України, президент Клубу «Інтермеццо» Михайло Каменюк.

У святковому зібранні взяли участь представники обласної та міської влади, письменники, самодіяльні митці, шанувальники творчості ювіляра.

Все життя і творчість Леоніда Куцого – яскраве свідчення справедливості народної мудрості про те, що від сумного до смішного один крок.

Варто відмітити, що Леоніда Мироновича вабила журналістика і поезія. Починав писати сатиричні вірші ще в 60-тих роках. Він – автор 18 збірок гумору, сатири і пісенної лірики, у тому числі й низки смішних та дотепних книг для дітей.

Досі великою читацькою популярністю користуються його яскраві й оригінальні книги гумору «Вуха без капелюха» (1995), «Замакітрений макогін» (1998), «Дебільний Осел» (2000), «Двоюрідна кума» (2001); збірники сатири «Тези на протезах» (2003), «Бараняча цидула» (2004), «Відгомін епохи» (2004), «Персонажі без камуфляжів» (2006), «Статури з натури» (2009), «Як величати?» (2011), «Пробки» (2013) та ін. Не кажучи вже про збірки гумору для дітей «Веселий Петрик» (2000), «Калікографія» (2001), «Милосердна Киця» (2008), «Анкета від шкета» (2013).

Має Леонід Куций також численні публікації у періодиці – журналі «Перець», газетах «Віта», «Гаківщина», «Камертон», «Вінниччина», «Громада і закон» тощо.

«Підсумком творчої діяльності Леоніда Куцого в 1995 – 2005 роках стала книга вибраних творів «Персонажі без камуфляжів», видана у Вінниці. Вона свідчить, що автор справді відбувся як письменник. Леонід Куций у своїй творчості тяжіє до узагальнених, типових образів сучасності. Сатира і гумор письменника зриває з «героїв» наших днів їхні маскувальні камуфляжі, оголює суть, показує справжні обличчя й натури, аби ми таки впізнали їх, дали їм оцінку по заслузі» – наголошує у статті про творчість Леоніда Куцого Василь Горбатюк, директор Хмельницького обласного літературного музею, голова Хмельницької обласної організації Національної спілки письменників України.

Л.М. Куций – член Національної спілки письменників України (з квітня 2003 р.), член Національної спілки журналістів України (з 2001 р.), член Всеукраїнської асоціації письменників сатириків-гумористів «Весела Січ». Він – керівник (курінний отаман) Вінницького куреня гумористів імені Степана Руданського (з 2006 р), відповідальний секретар журі Всеукраїнської літературної премії імені С.Руданського. А ще – лауреат кількох премій: Всеукраїнської літературно-мистецької імені Степана Руданського (1997), сміхопису міжнародної Асоціації сатириків і гумористів «Весела Січ», Всеукраїнської літературно-мистецької ім. Євгена Гуцала (2011) та дипломант Всеукраїнського конкурсу «Байка-2001».

В ході заходу гості вітали ювіляра квітами подарунками та творчими виступами. Зокрема, від імені обласної влади директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Світлана Василюк вручила Почесну грамоту, презентаційні книги про Вінниччину та квіти, а від представників міської влади Леоніду Куцому вручили Почесну грамоту, квіти та грошову винагороду.

Присутні мали можливість переглянути фото-фільм, а також книжкову виставку до 75-річчя від дня народження Л.М. Куцого «Талант, помножений на працю». Відбулася презентація бібліографічного покажчика «Я все життя збираю колоски...».



















































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: Епідемічна ...

КОМЕНТАРІ