Вінничина: фінансовий результат діяльності підприємств області за 9 місяців поточного року - більше мільярда гривень прибутку

Вінничина: фінансовий результат діяльності підприємств області за 9 місяців поточного року - більше мільярда гривень прибутку

28.11.15 11:53 0 561
Департамент регіонального економічного розвитку облдержадміністрації повідомляє, що незважаючи на зовнішні та внутрішні виклики поточного року, значна кількість суб'єктів господарської діяльності області спрацювали за січень-вересень 2015 року ефективно.

Відповідно до даних Головного управління статистики у Вінницькій області за січень - вересень 2015 року фінансовий результат діяльності великих та середніх підприємств області (без урахування банків та бюджетних установ, підприємств рослинництва, тваринництва,змішаного сільського господарства) становить більше 1,34 млрд.грн. прибутку, тоді як за 9 місяців 2014 року вони спрацювали із негативним результатом у сумі майже 574,7 млн.грн. збитку.

Значно зросла кількість господарюючих суб'єктів області, які спрацювали за звітний період прибутково, а саме -72% всіхпідприємств.В порівнянні із відповідним періодом минулого року обсяг їх прибуткового фінансового результату зріс в 2,4 рази, або майже на 1,47 млрд.грн. і досягрівня 2,48 млрд.грн. прибутку.

Більше 1 мільйону прибутку до оподаткування за 9 місяців 2015 року отримали 122 підприємства області (на 25 підприємств більше відповідного періоду).

Найбільший вплив на результати діяльності економіки області мала діяльність промислових підприємств, прибуток яких складає більше 1,3 млрд. грн., тоді як у відповідному періоді 2014 року було отримано 230,4 млн.грн. збитку. Питома вага прибуткових промислових підприємств склала 69%, а сума їх прибутків ( більше 2,06 млрд.грн.) зросла в порівнянні з відповідним періодом минулого року у 2,5 рази і займає 83,1% в структурі прибутку прибуткових підприємств в цілому по всіх видах економічної діяльності.

Прибутково спрацювали підприємства майже всіх галузей промисловості (крім виду діяльності – виготовлення виробів з деревини, паперу та поліграфічна діяльність).

Найефективніше спрацювали підприємстваз виробництва харчових продуктів та напоїв - нимиотримано більше 1,03 млрд. грн. прибутку, тоді як у минулому році вони спрацювали неефективно( 333,9 млн.грн збитку). Прибутково спрацювали 75% харчових підприємств, їх сума прибутку зросла більше як у 4,1 рази і склала 53,3% суми прибутку підприємств області.

Також необхідно відзначити ефективну роботу підприємств наступних видів діяльності:

- виробництво хімічних речовин і хімічної продукції – 84,4 млн.грн. прибутку; частка прибуткових підприємств - 57,1%,

- машинобудування - 78,1 млн.грн. прибутку та 66,7% прибуткових підприємств;

- металургійне виробництво, виробництво готових металевих виробів, крім машин і устаткування –38,6 млн.грн. прибутку та 61,5%прибуткових підприємств;

- текстильне виробництво, виробництво одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів-26,8 млн.грн. прибутку та 90% прибуткових підприємств;

-добувна промисловість і розроблення кар'єрів- 21,9 млн.грн. прибуткута 57,1% прибуткових підприємств;

-з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря -отримано 82,1 млн.грн. прибутку та 37,5% прибуткових підприємств.

Серед підприємств непромислових видів економічної діяльності на покращання фінансового результату до оподаткування області значно вплинула прибуткова в цілому діяльність підприємств оптової та роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів, фінансовий результат за 9 місяців 2015 року яких склав майже 148,9 млн.грн. прибутку, тоді як у відповідному періоді 2014 року було отримано майже 95,2 млн.грн. збитку, до того жу цьому році 78,2% підприємств спрацювали прибутково і сума їх прибутків зросла у 2,9 рази.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ