На Вінничині проект ЄС щодо розвитку молочної галузі Томашпільського району презентує результати роботи за рік (+фото)

На Вінничині проект ЄС щодо розвитку молочної галузі Томашпільського району презентує результати роботи за рік (+фото)

28.11.15 16:41 0 530
На Вінниччині відбулась презентація результатів роботи проекту ЄС за 12 місяців у смт. Томашпіль. За фінансової підтримки ЄС у рамках проекту Томашпільською районною радою зроблено конкретні кроки щодо розвитку молочної галузі Томашпільського району. Зокрема, було створено безкоштовну юридичну консультацію, виготовлено проектну документацію зі створення міні-цеху з переробки молока, розпочато роботу зі створення громадських пасовищ на території 4-х сільських рад, а також проведено навчальну поїздку до Львівської області для 30 жителів Томашпільського району для ознайомлення з кращими практиками розвитку кооперації.

У вересні 2015 року минув рік як Томашпількька районна рада розпочала реалізацію проекту «Розвиток можливостей кооперативу для захисту правових і економічних інтересів особистих селянських господарств, а також розширення асортименту молочної продукції для соціальної сфери Томашпільського району», за фінансової підтримки ЄС.

Протягом першого року впровадження проекту Томашпільською районною радою було розроблено технологічну та будівельну документації для проведення реконструкції частини нежитлової будівлі під міні-цех з переробки молока, потужністю в 3 тони за зміну. Згідно технологічної документації планується вироблятись біля 5 видів молочної продукції. Найближчим часом буде оголошено конкурс на відбір підрядної організації.

Для облаштування громадських пасовищ на територіях Антонівської, Пилипи-Борівської, Пеньківської, Рожнятівської сільських рад спільно із Інститутом кормів та сільського господарства Поділля НААН розроблено технологічні карти по створенню громадських пасовищ загальною площею 100 га, закуплено насіння травосуміші, завершується підготовка ґрунту на зиму. Засіяти пасовища планується навесні 2016 року.

«Реалізація проекту має важливе значення для вирішення соціальних та економічних проблем Томашпільського району. В рамках проекту передбачається створити умови для переробки власного молока та виробництва якісного місцевого продукту, створити нові робочі місця. Можливість використання якісної молочної продукції, сприятиме покращенню харчування та здоров'я дітей в дитячих садках, школах району.» – наголосив Олександр Закорчений, голова Томашпільської районної державної адміністрації. Він додав: «Заходи в раках проекту дозволять покращити кормову базу та умови утримання корів».

З червня 2015 року на базі офісу проекту діє безкоштовна юридична консультація, яка займається розробкою документів для створення кооперативу, розробкою внутрішніх документів кооперативу, наданням юридичних консультацій для жителі району щодо актуальних проблем ( членство в кооперативі, земельні, господарські питання та інші).

«Створення кооперативу дозволить забезпечити кращі умови на ринку заготівлі молока, правовий захист та підняти на новий рівень відносини між виробниками та заготівельниками молока», - зазначив Дмитро Коритчук, голова Томашпільської районної ради.





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ