Реалізація інвестиційних проектів на Вінниччині за державної підтримки

Реалізація інвестиційних проектів на Вінниччині за державної підтримки

28.11.15 10:39 0 535
За інформацією Департаменту регіонального економічного розвитку облдержадміністрації фінансова допомога держави для області у 2015 році, спрямована на виконання інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку (у тому числі проектів співробітництва та добровільного об'єднання територіальних громад), що мають на меті розвиток регіонів, становить 165,6 млн. грн., з яких:

- державний фонд регіонального розвитку (далі - Фонд) – у сумі 148,7 млн. грн.;

- субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам Вінницької області за програмою «Державні капітальні видатки, що розподіляються Кабінетом Міністрів України» (далі – субвенція) - у сумі 16,9 млн. грн.

Основним критерієм відбору інвестиційних проектів в поточному році визначено зменшення об'єктів незавершеного будівництва та завершення будівельних робіт на об'єктах з високим ступенем будівельної готовності.

За рахунок коштів Фонду погашено кредиторську заборгованість за виконані у 2013 році роботи по 11 проектах на суму 4,2 млн. грн.

Здійснено фінансування 42 проектів, з яких – 7 проектів, що є переможцями Всеукраїнського конкурсу територіальних громад та 1 проект - співпраця територіальних громад сіл Северинівка – Чернятин Жмеринського району.

За рахунок коштів Фонду при співфінансуванні з місцевих бюджетів плануєтьсязавершитирозпочате в минулих рокахбудівництво і ввести в експлуатацію заклад освіти на 144 учнівськихмісця та дитячий садок на 30 місць, реконструкцію 3 дитячихсадків на 280 місць; заклад соціальноїсфери - центр «Гармонія» та об'єктиінфраструктури (вставка міжтрамвайнимилініями і проспект Космонавтів) у м.Вінниця; об'єктисферижитлово-комунальногогосподарства (система водопостачання з Суворівського водозабору, водогінс.Вербовець – смт.МурованіКурилівці), провести роботи з енергозбереження в бюджетних закладах та благоустрою територій.

Станом на 26 листопада поточного рокув область надійшло коштів Фонду у сумі 92,7 млн. грн., що становить 62,3% до загального обсягу фінансування.

За рахунок Субвенції передбачено виконання робіт з будівництва, реконструкції та ремонту об'єктів соціального спрямування по Бершадському району, продовження будівництва поліклініки в смт. Тепликта погашення заборгованості за виконанні роботи у 2013 році по будівництву хірургічного корпусу обласної лікарні ім.Пирогова у м. Вінниця.

Кошти Субвенції спрямовані розпорядникам, кредиторська заборгованість погашена.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ