У Луцькому ЦНАПі обговорюють питання покращення адміністративних послуг

У Луцькому ЦНАПі обговорюють питання покращення адміністративних послуг

28.11.15 10:58 0 567
Луцький міський голова Микола Романюк бере участь у роботі міжнародної конференції “Налагодження співпраці у сфері покращення надання адміністративних послуг між представниками органів місцевого самоврядування та вивчення кращих практик України та Польщі”. Захід відбувається у рамках проекту транскордонного співробітництва “Польща-Білорусь-Україна” “Покращення надання адміністративних послуг населенню транскордонних регіонів шляхом створення мережі центрів надання адміністративних послуг та розвитку співпраці Луцького Центру надання адміністративних послуг, Івано-Франківського Центру надання адміністративних послуг та Люблінського Бюро обслуговування мешканців”. Участь у заході беруть делегати з Івано-Франківська, Чернівців, Харкова, Києва, Сум та інших регіонів України, Любліна (Республіки Польща).

Координатор заходу та керівник проекту Петро Верзун привітав учасників заходу. Конференція розпочалася вчора і триватиме три дні. За його словами, під час реалізації проекту усі один в одного вчилися, переймали досвід. Він висловив сподівання на подальшу спільну роботу.

Вітаючи учасників заходу, міський голова Микола Романюк зауважив, що радий вчергове зустрітися з ними. “Сама назва проекту говорить, що ми спільно хочемо напрацювати максимум того, що сприятиме наданню послуг мешканцям нашого міста. Хочу подякувати усім, хто приєднався до його реалізації. Завдяки ньому наш ЦНАП здобув багато нового. Ми змогли впровадити ряд сучасних послуг. Усі розуміють, що цей проект лише перший крок у подальшій нашій співпраці. Я переконаний, що ми всі разом й надалі спільно працюватимемо над різного роду проектами на благо наших громад”, - додав він.

Також з вітальним словом до присутніх звернувся й керівник апарату Волинської облдержадміністрації Дмитро Дубняк. Він передав учасникам конференції вітання від Володимира Гунчика. За його словами, Луцький ЦНАП є одним з кращих в Україні. Дмитро Дубняк зазначив, що керівництво облдержадміністрації хоче, аби в районах області на такому ж рівні функціонували центри надання адміністративних послуг.

Він переконаний, що конференція дасть можливість дізнатись щось нове і корисне.

З вітальним словом виступив й керуючий справами виконавчого комітету івано-Франківської міської ради Андрій Лис. За його словами, завдяки співпраці Івано-Франківська, Луцька та Любліна вдалося спільно напрацювати багато хороших ідей для розвитку центрів надання адміністративних послуг. Він наголосив, що межі досконалості нема і необхідно й надалі працювати над покращенням якості послуг. Андрій Лисак зазначив, що їхньою метою є переведення послуг в режим online.

У свою чергу, керуючий справами Бюро обслуговування мешканців Міхал Пілат зауважив, що коли Люблін, Луцьк і Івано-Франківськ розпочинали реалізовувати цей проект, ситуація у світі була зовсім інша. Завдяки його реалізації ми отримали не лише техніку і обладнання, а найголовніше — людей, які здобули нові знання та досвід. На його переконання, необхідно й надалі розвивати співпрацю.

В рамках конференції було презентовано роботу Центрів надання адміністративних послуг у містах Луцьку та Івано-Франківську та Бюро обслуговування мешканців міста Люблін (Республіки Польща).

Під час засідання будуть розглядати питання сучасного стану, перспектив та проблем надання адміністративних послуг та діяльності ЦНАП в Україні, аспекти використання інформаційних технологій у Польщі на прикладі Бюро обслуговування мешканців (м. Люблін), основні напрямки реформи сфери надання адміністративних послуг тощо.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині під ...

КОМЕНТАРІ