У Волинській області рятувальники провели урок безпеки з основ цивільного захисту для школярів

У Волинській області рятувальники провели урок безпеки з основ цивільного захисту для школярів

28.11.15 08:56 0 561
27 листопада у загальноосвітній школі № 7 міста Ковеля Волинської області відбувся урок безпеки для учнів 5-6 класів. Заняття з основ цивільного захисту для дітей провели рятувальники ДСНС.

Під час уроку йшлося про основні правила безпеки життєдіяльності. Рятувальники окреслили основні причини пожеж, зазначивши, що зазвичай їх виникнення спровоковане людською недбалістю та байдужим ставленням до власної безпеки. Діти також довідалися, що насамперед робити, якщо пожежа все-таки трапилася. Крім того, співробітники ДСНС застерегли школярів не телефонували до пожежно-рятувальної служби заради жарту чи розваги: неприпустимо займати телефонні лінії «101», адже у цей час, імовірно, хтось телефонуватиме з проханням про допомогу.

На занятті обговорили й алгоритм дій на випадок виявлення вибухонебезпечних предметів. Оскільки на території Ковельщини під час Другої Світової війни точилися запеклі бої, виявлення боєприпасів тих часів не рідкість дотепер. Фахівці Служби Порятунку закликали дітей за жодних обставин не зачіпати підозрілі предмети, а натомість повідомити про знахідки дорослих і зателефонувати на «101». Діти також переглянули навчально-пізнавальний фільм «Небезпечні знахідки» та обговорили причини та наслідки, до яких призводить необережне поводження з вибухонебезпечними предметами. Крім того, рятувальники поінформували школярів про правила поведінки під час терористичної загрози та в умовах, наближених до воєнних.

Насамкінець працівники Служби Порятунку запросили школярів відвідати з екскурсією Музей пожежно-рятувальної служби Ковельщини, що функціонує на базі місцевого підрозділу ДСНС.

У рамках проведення навчально-виховної роботи з безпеки життєдіяльності у школі демонструвалася виставка учнівських робіт на тему «Діти обирають безпечне майбутнє»

У ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Львівщина: учні СЗШ №66 ...

КОМЕНТАРІ