У Хмельницькому пенсіонер ОВС допоміг затримати серійного крадія (+)

У Хмельницькому пенсіонер ОВС допоміг затримати серійного крадія (+)

28.11.15 13:32 0 545
56-річний Сергій Березовський прийшов додому якраз тоді, коли в його квартирі орудував зловмисник. Злодій впритул розстріляв господаря з травматичного пістолета, але, попри важкі поранення, Сергій Антонович наздогнав розбійника і вибив з його рук зброю та відібрав викрадене майно. А вже наступного дня злодія затримали оперативники.

За підозрою у вчиненні злочину правоохоронці затримали 36-річного жителя міста Вінниця. Чоловік раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності саме за квартирні крадіжки і лише рік тому звільнився із місць позбавлення волі. Оскільки вінницьким правоохоронцям він був добре знайомий, вирішив «освоювати» нові території. Як пояснює сам затриманий, Хмельниччину обрав тому, що сам звідси родом і добре знає місцевість. Коли приїздив «на діло», оселявся в одному із готелів Хмельницького району, де його і затримали. На місці скоєння розбою зловмисник залишив і знаряддя злому, і пістолет, і безліч слідів, тож його причетність до скоєння злочину була беззаперечною. Та й сліди від сутички з потерпілим були «на обличчя».

Проте потерпілий отримав значно серйозніші тілесні ушкодження, адже зловмисник впритул розстріляв його з травматичного пістолета, внаслідок чого Сергій Антонович отримав вогнепальні поранення правого передпліччя та нижньої щелепи. Незважаючи на це, пенсіонер ОВС наздогнав нападника, відібрав у нього зброю, і тільки кров, яка буквально заливала потерпілому обличчя, завадила йому затримати зловмисника. Сергій Березовський уже переніс декілька операцій і наразі продовжує лікування. В обласному управлінні Національної поліції сподіваються на якнайшвидше повернення колеги у стрій, адже Сергій Антонович, попри вихід на пенсію, на громадських засадах продовжує займатися професійною підготовкою правоохоронців.

Що стосується підозрюваного, то у ході досудового розслідування правоохоронці з'ясували його причетність як мінімум до 15 крадіжок в обласному центрі. Зазвичай зловмисник виносив з квартир гроші, прикраси та дорого вартісну техніку. Наразі його продовжують перевіряти на причетність до вчинення аналогічних злочинів як на території міста Хмельницького та області, так і на території сусідніх областей.

Зловмисникові доведеться відповідати перед законом за ч. 3 ст. 185 «Крадіжка» та ч. 3 ст. 187 «Розбій» Кримінального кодексу України. Йому загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.

Сектор комунікації ГУ Національної поліції

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині виявили ...
Наступна новина: Вінничина: «Я все життя ...

КОМЕНТАРІ