У Хмельницькій області вiдбулося засiдання з питань захисту прав інтелектуальної власності

У Хмельницькій області вiдбулося засiдання з питань захисту прав інтелектуальної власності

28.11.15 13:52 0 588
Сьогоднi, 27 листопада, пiд головуванням Юрія Драча – директора Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації проведено засiдання Координацiйної ради з питань сприяння впровадженню заходiв щодо захисту прав інтелектуальної власності при облдержадміністрації. Основною темою робочого засідання Координаційної ради було визначення механізмів забезпечення дотримання в області вимог законодавства у сфері інтелектуальної власності.

Під час роботи Координаційної ради також обговорено питання щодо дій, які визнаються порушенням прав інтелектуальної власності, проблем недобросовісної конкуренції у сфері інтелектуальної власності та захисту прав інтелектуальної власності під час переміщення товарів через митний кордон України. Про основну проблематику порушених питань інформували представники Головного територіального управління юстиції в області, обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, Хмельницької митниці ДФС України.

В Україні протягом 10 місяців 2015 року надійшло близько 40,0 тисяч заявок на об'єкти промислової власності, що майже на 3,0% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Тільки за жовтень поточного року загальна кількість заявок збільшилася на 15% у порівнянні із жовтнем 2014 року.

Разом з тим, основними проблемами у сфері інтелектуальної власності є незаконне виробництво, розповсюдження і реалізація фальсифікованої продукції з незаконним використанням торгових і акцизних марок, реалізація немаркованої продукції, незаконне публічне виконання музичних творів та фонограм тощо.

«Актуальність проблеми захисту інтелектуальної власності та інноваційних здобутків полягає ще й в тому, що порушення у цій площині завдають великої шкоди не лише їх власникам, але й споживачам, які вводяться в оману стосовно виробника товарів і послуг, а відповідно й щодо їх якості», – відмітив Юрій Драч.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині лідер ...
Наступна новина: До Всесвітнього дня ...

КОМЕНТАРІ