Прикарпатські рятувальники взяли участь в українсько-румунському форумі,який відбувся в Івано-Франківську

Прикарпатські рятувальники взяли участь в українсько-румунському форумі,який відбувся в Івано-Франківську

28.11.15 10:49 0 684
27 листопада в Івано-Франківську відбувся українсько-румунський форум з питань транскордонного співробітництва. У його роботі взяли участь генеральний консул Румунії в Чернівцях Елеонора Молдован, перший заступник голови Івано-Франківської ОДА Сергій Басараб, а також представники департаментів Івано-Франківської ОДА та інших держаних установ, науковці, працівники культурної сфери, представники громадських організацій та Управління ДСНС в області – т.в.о начальника У ДСНС в області Ігор Оксентюк та начальник відділу оперативного реагування У ДСНС в області Тарас Кочкодан.

Відкриваючи форум, перший заступник голова ОДА Сергій Басараб зазначив важливість проведення таких зустрічей, які сприяють взаємовигідній співпраці між нашими прикордонними регіонами, розширенню зв’язків у сфері бізнесу, культури та туризму.

На форумі було розглянуто ряд актуальних та взаємовигідних питань, серед них - тема співпраці українських та румунських рятувальників у сфері ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Доповідаючи по даній темі, Тарас Кочкодан розповів про специфіку області та особливості лісових пожеж в горах, а також ризики для туристів під час відпочинку в гірській місцевості. Тарас Йосипович зазначив, що Управління ДСНС в області має певний напрацьований досвід з румунськими колегами у цій сфері, проведено ряд спільних семінарів та навчань, які сприяють підвищенню рівня безпеки населення, навколишнього середовища та захисту інфраструктури від можливих наслідків надзвичайних ситуацій чи катастроф природного і техногенного характерів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Луцькому ЦНАПі ...

КОМЕНТАРІ