До Дня пам'яті жертв голодомору в Україні

До Дня пам'яті жертв голодомору в Україні

28.11.15 17:39 0 623
Щороку, у четверту суботу листопада, в Україні відзначається національний пам'ятний день - День пам'яті жертв голодомору. Саме в цей день, о 16.00 годині, оголошується загальнонаціональна хвилина мовчання, після чого по всій Україні відбувається акція «Запали свічку».

З метою гідного вшанування пам'яті жертв геноциду Українського народу — Голодомору 1932-1933 років в Україні, вчиненого тоталітарним репресивним сталінським режимом, а також голодоморів 1921-1922, 1946-1947 років в Україні, 27 листопада в приміщенні Кузнецовського міського центру зайнятості працівниками разом з безробітними був проведений захід, присвячений Дню пам'яті жертв голодомору.

«В цей день хочеться схилити коліна перед мільйонами жертв Голодомору, перед тими страждальцями, могили яких розкидані по садках, балках, дворах, узбіччях доріг та на цвинтарях, де насипані великі могили. З кожним днем ці події віддаляються в часі, не втрачаючи при цьому свого скорботного і трагічного значення,»- зазначила в своїй промові начальник відділу центру зайнятості Руслана Ярощук.

На завершення заходу присутні запалили свічку та вшанували хвилиною мовчання померлих українців, адже цей вогник символізуватиме нашу скорботу і пам'ять про мільйони загублених життів співвітчизників.

Сподіваємося, захід, присвячений цій скорботній тематиці, у наш не менш скрутний час, матиме відгук в душах справжніх патріотів країни.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Житомирщина: в області ...

КОМЕНТАРІ