У Рівненській області у центрі зайнятості допомагають інвалідам

У Рівненській області у центрі зайнятості допомагають інвалідам

28.11.15 13:01 0 555
3 грудня в усьому світі відзначають Міжнародний день інвалідів, який Генеральна Асамблея ООН проголосила 1992 року.

Задля забезпечення реалізації прав і задоволення потреб осіб з обмеженими фізичними можливостями нарівні з іншими громадянами, поліпшення умов їхньої життєдіяльності у Рівненському районному центрі зайнятості провели двоетапний захід «Надання соціальної допомоги особам з обмеженими фізичними можливостями», що включав проведення тренінгу «Формування активної життєвої позиції осіб з особливими потребами» за участю тренера компанії «Територія Бізнесу» Наталії Колесової та ярмарку вакансій для осіб з інвалідністю.

На тренінгу була акцентована увага присутніх на отриманні нової інформації яка дасть змогу розв'язувати проблеми працевлаштування у складних соціальних умовах, розвивати вміння збільшувати мобільність та здатність до переміщень на ринку праці та в суспільстві. Вчились правильно спілкуватись, запобігати конфліктам та самовдосконалюватись.

Відкриваючи ярмарок вакансій, директор центру зайнятості Петро Левчук поінформував відвідувачів про стан ринку праці району та створений в центрі зайнятості спеціалізований банк вакансій для працевлаштування людей цієї категорії. Наголошувалось, що роботодавці пропонують вакансії за різними професіями та спеціальностями.

У ярмарку вакансій взяли участь 20 безробітних з інвалідністю та представники 4-х роботодавців: ТОВ «Рівнеагромаш», «Радіо Трек», ТОВ «Агропереробка» та ПАТ «РівнеАзот». Роботодавці розповіли про наявні вакансії на підприємствах, умови праці, режим роботи, рівень заробітної плати. Під час заходу проводились співбесіди з претендентами на вакансії, а спеціалісти центру зайнятості надавали профінформаційні та консультаційні послуги.

Служба зайнятості послідовно і активно працює над урізноманітненням форм та підвищенням якості надання соціальних послуг для осіб із обмеженими фізичними можливостями. Підводячи підсумки заходу, було наголошено, що тільки спільними зусиллями можна допомогти цим людям знайти їм достойне робоче місце, повернути віру у себе.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ