Псевдо-правоохоронець ошукав ужгородку на 50 тисяч гривень

Псевдо-правоохоронець ошукав ужгородку на 50 тисяч гривень

29.11.15 13:26 0 808
Незважаючи на неодноразові попередження з боку правоохоронців, закарпатці й далі потрапляють “на гачок” до шахраїв, які обманним шляхом видурюють великі суми грошей.

Вчора із заявою до Ужгородського відділу поліції звернулася 81-річна ужгородка. Старенька повідомила, що до неї на домашній телефон зателефонував невідомий чоловік, який назвався працівником поліції, й попросив жінку, аби та продиктувала йому її мобільний номер, оскільки так зручніше буде розмовляти. Не підозрюючи нічого лихого, жінка вказала номер свого мобільного.

Незнайомець розповів, що її син має неприємності, а саме скоїв наїзд на пішохода. І для непритягнення його до відповідальності необхідно сплатити 50 тисяч гривень. Перелякана бабуся погодилася. Чоловік сказав, що через півгодини заїде за грошима.

Не перевіривши інформацію щодо сина, розгублена ужгородка підготувала 2200 доларів та 150 євро.

Вже за півгодини незнайомець прийшов до старенької й забрав гроші. При цьому повідомив, що жінці вже нічого хвилюватися за сина. Мовляв, він усе владнає...

Лише після того, як чоловік забрав гроші, схвильована матір зателефонувала своєму сину й з'ясувала, що ніяких проблем той не має. Тоді старенька зрозуміла, що її ошукали.

Потерпіла описала правоохоронцям чоловіка та вказала, що йому близько 30-ти. Худорлявої статури. Був одягнений у чорне: штани, куртку, взуття та кепку.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Триває досудове розслідування.

Шановні мешканці Закарпаття! Правоохоронці вкотре звертаються до вас із засторогою. Будьте уважними й обережними у спілкуванні з незнайомцями, особливо по телефону. Якщо вас сповіщають про вчинені вашими родичами злочини, ДТП або інші пригоди, при цьому пропонуючи «залагодити» справу» чималенькою сумою, відразу кладіть слухавку. Знайте – вас намагаються одурити. Негайно телефонуйте в поліцію за номером 102.

Розповідайте про такі схеми стареньким батькам, застерігайте їх від необдуманих і поспішних рішень. Кажіть, що у випадку, коли вам справді знадобиться їхня допомога, ви про це попросите при особистій зустрічі, а не телефоном.

Відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку міський голова ...
Наступна новина: Попередження про ...

КОМЕНТАРІ