В Луцьку міський голова Микола Романюк привітав колектив хору „Оранта” з 25-річчям

В Луцьку міський голова Микола Романюк привітав колектив хору „Оранта” з 25-річчям

29.11.15 13:16 0 640
Справжньою мистецькою подією для Луцька став концерт, присвячений 25-літтю створення архієрейського хору «Оранта». Дійство вразило своїм ностальгійним поглядом у минуле і водночас бурхливим переживанням шніх подій та стремлінням у мирне майбутнє нашої держави. Колектив хористів досяг надзвичайно високого рівня майстерності і підкорює все нові та нові вершини.

За роки існування хор випустив три компакт-диски, до яких увійшла українська духовна музика, колядки, сучасна світська музика. „Оранта” є лауреатом обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів, фестивалів в Іспанії, Польщі, Італії.

Вперше спів пролунав у 1990 році в Хресто-Воздвиженській церкві. З ініціативи Олександра Головерса, якому вдалося зібрати хормейстерів, викладачів хорового співу, співаків з музичною освітою і без, а головне - людей із спільною метою та надією.

Перший виступ відбувся на концерті, присвяченому відродженню Луцького братства імені Андрія Первозванного. У 1992 році „Оранта” піднялася на хори Свято-Троїцького обору і відтоді є яскравою перлиною й незмінною окрасою храму.

У 1993 році хор співав у Володимирському кафедральному соборі та в соборі Святої Софії Київської. Важливою подією стола виконання „Реквієму” Верді разом з німецькими колективами та польським хором у місті Детмольді (Німеччина).

Не можливо не загадати той факт, що у 2008 році „Оранта” стала єдиним українським колективом, який запросили на відкриття виставки „Україна світові” в Національний музей Польщі. Виступати перед президентами двох держав було почесно і надзвичайно відповідально.

Привітав та нагородив колектив хору Подякою Луцький міський голова Микола Романюк. Він побажав нових творчих звершень, миру добробуту та Божої благодаті.

Завершився захід спільним виконанням „Молитви за Україну”.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Псевдо-правоохоронець ...

КОМЕНТАРІ