Луцька міська клінічна лікарня отримала сучані ліжка від благодійників

Луцька міська клінічна лікарня отримала сучані ліжка від благодійників

30.11.15 12:34 0 598
У Луцькій міській клінічній лікарні приємна подія — лікувальний заклад отримав вісім нових, сучасних німецьких ліжок та три протипролежневі матраци. Таку допомогу установі надали представники Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Миколи Пирогова.

Головний лікар Луцької міської клінічної лікарні Лариса Духневич надзвичайно задоволена таким щедрим подарунком. Вона наголосила, що ці мобільні ліжка дуже необхідні закладу, адже спрощують роботу медичного персоналу та роблять комфортнішими умови лікування для пацієнтів. За її словами, одне таке сучасне ліжко коштує в межах 60-80 тисяч гривень. “На жаль, у нинішніх умовах ми не можемо дозволити купувати їх за бюджетні кошти. Тому ми щиро вдячні благодійникам за надану нам допомогу. Наша лікарня працює 24 години на добу, сім днів на тиждень. Ми приймаємо на лікування постраждалих внаслідок ДТП не тільки з Луцька, а й з найближчих районів, а тому нам необхідні такі мобільні ліжка”, - наголосила вона.

Також Лариса Духневич розповіла, що у лікувальному закладі надається безкоштовна медична допомога учасникам АТО та членам їх сімей. Уже таких людей пролікувалося більше, як 300. На це міська влада виділила 307 тисяч гривень.

Міський голова Микола Романюк зауважив, що дуже приємна подія. Вона виникла неочікувано. “З Геннадієм Друзенком ми колись обговорювали можливість надання допомоги нашій міській лікарні. І от вона є. Сучасні ліжка і матраси. Це хороша допомага для комфортного лікування лучан. Дякую Вам і Вашій команді за це”, - додав він.

У свою чергу, керівник Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Миколи Пирогова Геннадій Друзенко наголосив, що завжди радий приїзджати до Луцька. “Ми з командою щасливі, що можемо передати ці ліжка тим, кому вони необхідні. Наш шпиталь - мобільний. Ми рік працюємо у секторі С в районі Бахмута (колишній Артемівськ). Надаємо допомогу нашим воякам. В силу того, що ми всі свої серця, вміння, навики і душу віддаємо тому, що робимо, нам активно надають допомогу. І ці ліжка нам передали благодійники, але вони нам не підходять, тож ми прийняли рішення передати їх у стаціонарний медичний заклад”, - зазначив він.

Геннадій Друзенко зазначив, що півроку тому звернувся до Миколи Романюка з проханням допомогти організувати аукціон з продажу ікон, які митці пишуть на ящиках від набоїв. Тож добро повертається сторицею, і ми нарешті отримали шанс віддячити. Ми привезли ліжка і вирішили віддати у ті руки, туди, де вони потрібні. Це тільки початок нашої співпраці у медичній сфері. У нас є досвід плідної взаємної роботи у туристичній сфері. Багато лучан і волинян ми зустрічали на фронті. Кого врятували, кого, на жаль, не змогли. Хочу, щоб все більше людей з лікувального закладу виходили на власних ногах, а не за допогою спеціального устаткування”, - додав він.

Геннадій Друзенко зауважив, що його команда готова співпрацювати і допомагати й надалі Луцьку.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Луцьку мерехтінням ...

КОМЕНТАРІ