У Тернополі вшанували пам`ять жертв Голододомору

У Тернополі вшанували пам`ять жертв Голододомору

30.11.15 08:53 0 592
Поминальні заходи з нагоди вшанування Дня пам'яті жертв голодомору відбулися 28 листопада у Тернополі.

На Театральному майдані міста представники різних релігійних конфесій відслужили поминальну панахиду за невинно убієнними та померлими від голоду. Опісля відбувся мітинг-реквієм.

На Театральному майдані виклали символічний хрест зі свічок. Учасники мітингу хвилиною мовчання вшанували пам`ять жертв голодомору.

Участь у поминальних заходах взяв перший заступник голови обласної державної адміністрації Іван Крисак.

Він наголосив, що 82 роки тому наш народ пережив страшну катастрофу, яка могла запинити життя всієї нації.

« ми згадуємо страшне лихоліття, яке прийшло на нашу землю багато років тому, - наголосив Іван Крисак. – Злочинний антигуманний режим морив людей голодом, знищував цілі родини. Аналіз статистичних даних вказує на те, що у 1933 році від голоду померло 3 мільйони 238 тисяч людей. Або, беручи до уваги неточність статистики, цифри в діапазоні від 3 до 3,5 мільйонів людей! У пікові місяці Голодомору щохвилини в Україні помирало 24 людини, щогодини - 1440, щодоби – 34 560. Вдумаймося в ці страшні цифри! Запалюючи свічки, приносячи квіти до могил, хрестів та монументів, ми молитовно вшановуємо пам'ять мільйонів українців, які загинули від голоду. Не маємо права забувати про них! Нехай наша щира молитва, освітлює їм шлях у Вічність. Нехай наша пам'ять стане запорукою не повторення трагічних сторінок історії України».

Відтак представники влади та громадськості поклали квіти і лампадки до підніжжя пам'ятника жертвам Голодомору 1932 – 1933 років, який встановлено біля церкви Різдва Христового у Тернополі.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ