У Вінниці відзначили день пам’яті священномученика Інокентія,архієпископа Вінницького та вшанували жертв репресій 1937-38 років. (+фото)

У Вінниці відзначили день пам’яті священномученика Інокентія,архієпископа Вінницького та вшанували жертв репресій 1937-38 років. (+фото)

01.12.15 16:43 0 597
29 листопада на Вінниччині вперше відзначили день пам'яті священномученика Інокентія (Тихонова), архієпископа Вінницького, який був розстріляний у Вінницькому НКВС вночі 29 листопада 1937 р.

Близько сотні вірян та духовенства Української Православної Церкви на чолі з митрополитом Вінницьким і Барським Симеоном після молебню у Свято-Воскресенському храмі міста відвідали місця масових поховань жертв політичних репресій, гонінь на Церкву 30-х років ХХ століття, звершили заупокійні богослужіння та запалили лампади пам'яті.

Одне з цих місць знаходиться безпосередньо біля храму, інше – навпроти біля поклінного хреста.

Саме там, у братській могилі, з 20 тисячами закатованих, було поховано і тіло Інокентія (Тихонова).

Архієпископ Інокентій був призначений на Вінниччину у березні 1937 року. Через заборону влади, святитель не міг проживати у Вінниці і жив у м. Хмільнику, де до цього дня зберігся будинок, в якому він перебував з весни до листопада 1937 р., коли був заарештований. Після єдиного допиту, який відбувся 13 листопада, було прийнято рішення про його розстріл. Під час ексгумації, яку робили німецькі окупанти у 1943 р., священномученика опізнали по документах, які були при ньому. Тоді ж тіло архієпископа Інокентія (Тихонова) перепоховали на території центрального кладовища м. Вінниці.

Рішенням Священного Синоду УПЦ від 1 квітня 2015 року, 29 листопада було встановлено днем пам'яті вінницького архіпастиря і внесено у календар Православної Церкви.

Завершився молитовний вечір пам'яті на Центральному кладовищі, де пролунала молитва з проханням про молитовний захист святителя Інокентія за Україну, її народ, за мир в країні, в Церкві, в родинах і серцях людей.











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Про нагородження грамотами ...

КОМЕНТАРІ