На Вінничині всесвітній день боротьби зі СНІДом (+фото)

На Вінничині всесвітній день боротьби зі СНІДом (+фото)

01.12.15 09:36 0 563
30 листопада 2015 року в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулася прес-конференція, присвячена Всесвітньому Дню боротьби зі СНІДом.

Участь у прес-конференції взяли головний лікар Обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Ігор Матковський, голова Вінницької обласної організації Товариство «Червоного Хреста України» Сергій Глухенький, головний лікар «Центру здоров'я» Тетяна Васильчук, заступник директора громадської організації «Час жити» Алла Мазур та начальник відділу управління у справах, сім'ї, молоді і спорту ОДА Ірина Коцюбівська.

Розпочинаючи засідання, Ігор Матковський зазначив: «За даними ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України» за період 1987- 2015(жовтень) серед громадян України офіційно зареєстровано 277 481 BIJI-інфікованих осіб, у тому числі 81 860 хворих на СНІД. На противагу цим показникам щороку збільшується кількість осіб, які перебувають під медичним наглядом у закладах охорони здоров'я і служби профілактики та боротьби зі СНІДом, до основних груп підвищеного ризику в області належать споживачі ін'єкційних наркотичних речовин, особи, які перебувають у місцях позбавлення волі, а також спостерігаються тенденція зростання інфікованих новонароджених. Також одним з основних завдань Центру є взяття на облік людей з числа вимушених переселенців та військовослужбовців з зони АТО».

Станом на 12 листопада 2015 року в області вперше виявлено 4 414 ВІЛ- інфікованих громадян нашої держави, що складає 0,28% від усього населення області.

«Щороку в Центрі боротьби та профілактики Віл-інфекції СНІДу проходить навчання більше ніж 250 спеціалізованих фахівців з усіх регіонів України. Обласний Центр тісно співпрацює з Вінницьким міжрегіональним тренінговим центром з питань Віл-інфекції і з Національним медичним університетом імені М.Пирогова. Наступного тижня Вінниччину планує відвідати американська місія. У рамках візиту передбачено оцінити спроможність тренінгу Центру та надання йому можливості сертифікації за стандартами всесвітньої організації охорони здоров'я, це буде перше в Україні ліцензування закладу за міжнародними стандартами» - наголосив Ігор Матковський.

Учасники прес-конференції повідомили, що 1 грудня відбудеться безкоштовна акція, де анонімно можна буде здати кров на ВІЛ-обстеження . Спеціалізовані медичні авто з 10:00 до 18:00 будуть знаходитись на розі вулиць Соборна - Театральна (на „Парижі”) та на залізничному вокзалі .















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Чернігів: Схилімо голови у ...

КОМЕНТАРІ