Визначено чотири міста Вінниччини,в яких Уряд Канади впроваджуватиме проект «Партнерство для розвитку міст» (+фото)

Визначено чотири міста Вінниччини,в яких Уряд Канади впроваджуватиме проект «Партнерство для розвитку міст» (+фото)

01.12.15 11:45 0 564
До 2020 року Вінниця, Жмеринка, Хмільник та Ладижин стануть партнерами Федерації канадських муніципалітетів в рамках реалізації програми «Партнерство для розвитку міст». Для впровадження проекту ПРОМІС, саме ці чотири міста обласного значення Вінниччини Уряд Канади обрав переможцями. Меморандум про встановлення партренських стосунків буде підписано у грудні поточного року. Про це в ході робочої зустрічі домовилися преставники обласної влади та проекту ПРОМІС.

Зі сторони обласної влади Вінниччину представляли директор Департаменту регіонального і економічного розвитку ОДА Олександр Якубик, директор Департаменту екології та природних ресурсів ОДА Микола Ткачук та начальник управління міжнародного співробітництва ОДА Володимир Мережко.

Водночас головною темою робочої зустрічі стала інтеграція питань екологічної сталості під час реалізації програми «Партнерство для розвитку міст».

Основний фокус проекту буде зосереджений на трьох напрямках співпраці. Запровадження моделі «відкритого уряду» та забезпечення прозорості й ефективності прийняття рішень органами місцевого самоврядування, створення сприятливого середовища для розвитку малого і середнього бізнесу, а також підтримка процесу децентралізації та інтегрованого планування розвитку на місцевому та регіональному рівнях.

«Важливим напрямком діяльності проекту ПРОМІС є впровадження заходів, спрямованих на забезпечення екологічної безпеки, охорони довкілля. Тобто коли ми визначаємо економічні пріорітети, ми зразу повинні узгоджувати з екологічними. Економіка має розвиватися , однак при цьому не повинна страждати екологія. І один із інструментів, який ми використовуємо задля цієї мети:екологічна оцінка. Усі ініціативи Проекту ПРОМІС буде проаналізовано на предмет того, чи матимуть вони негативний вплив на довкілля, яким чином його обмежити та максимізувати можливий позитивний вплив на оточуюче середовище» - зауважив експерт Проекту з питань охорони довкілля Даг Хікман(Канада) .

Канадський експерт також додав, що важливим аспектом роботи в екологічному напрямку є демократичне врядування.

«Тому всі проекти, які будемо розробляти, обговорюватимуться та узгоджуватимуться з громасдькістю » - підкреслив Даг Хікман.

Представники облдержадміністрації піднімали питання, щодо вирішення проблеми Джуринського отруто могильника, що у Шаргородському районі, де знаходиться 2 100 тонн небезпечних відходів.

Через брак фінансування роботи з ліквідації сховища високотоксичних відходів тут не проводяться. У свою чергу канадці пообіцяли розглянути дане питання.

Нагадаємо, реалізацію Проекту ПРОМІС в Україні здійснює Федерація канадських муніципалітетів за сприяння Асоціації міст України Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. Окрім Вінницького регіону, цей проект реалізовуватиметься у Запорізькій, Івано-Франківській та Полтавській областях.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: Закарпаття: на ...

КОМЕНТАРІ