На Вінничині з листопада місяця відбулися зміни до соціальних нормативів користування комунальними послугами

На Вінничині з листопада місяця відбулися зміни до соціальних нормативів користування комунальними послугами

01.12.15 11:01 0 558
Про це під час щотижневої наради у голови облдержадміністрації повідомила голова ліквідаційної комісії, заступник директора департаменту соціальної політики ОДА Наталя Остапенко.

За її словами, з листопада 2015 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2015 року № 842, де внесено зміни та затверджено соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами, в межах яких надаються пільги та житлові субсидії населенню.

«Згідно із новоприйнятими змінами встановлено корегуючі коефіцієнти для розрахунку витрат теплової енергії, електричної енергії, природного газу та інших видів палива на потреби опалення для 1-2-поверхових, 3-4-поверхових будівель та будівель на 5 і більше поверхів в розрізі регіонів України. З метою своєчасного перерахунку призначених житлових субсидій (з урахуванням змін), громадяни можуть звернутися до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення для уточнення інформації щодо поверховості будинку», - наголосила Наталя Остапенко.

Зміни державних соціальних стандартів в умовах опалювального сезону 2015-2016 років торкнуться, в першу чергу:

- споживачів, які проживають у житлових будинках, в яких розташовано дві чи більше квартири та використовують природний газ для індивідуального опалення;

- споживачів, що проживають у 3-4 поверхових житлових будинках та будинках 5 і більше поверхів, з централізованим опаленням та ті, які використовують природний газ та електричну енергію для індивідуального опалення;

- споживачів, будинки чи квартири яких оснащено приладами обліку.

Водночас, Наталя Остапенко наголосила, що перерахунок вже призначених субсидій буде здійснюватися лише при особистому зверненні громадян. Або ж при первинному призначенні субсидії.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ