На Житомирщині поліція розслідує обставини поранення чоловіка під час полювання

На Житомирщині поліція розслідує обставини поранення чоловіка під час полювання

01.12.15 13:45 0 541
Прикрий випадок через недотримання правил безпеки на полюванні трапився у Новоград-Волинському районі: вистреливши з рушниці у зайця, мисливець поцілив свого товариша. Чоловіка з вогнепальними пораненнями госпіталізували. Триває досудове розслідування.

28 листопада до Новоград-Волинського відділу поліції надійшло повідомлення від медиків про госпіталізацію 44-річного жителя району з вогнепальним пораненням живота та кисті.

Під час попереднього з'ясування обставин правоохоронці встановили, що чоловік полював у лісі разом зі 40-річним товаришем. Останній, намагаючись поцілити у звіра, вистрелив зі своєї мисливської рушниці і ненавмисне влучив у напарника.

5-ти міліметровий дріб потрапив чоловікові у живіт, ще одна дробина дотично зачепила кисть руки. Нині потерпілому надали необхідну медичну допомогу. Його стан задовільний.

– Обидва мисливці перебували у тверезому стані. Їх рушниці зареєстровані у встановленому законом порядку, а також вони мали при собі усі дозволи на полювання. Зброю у чоловіків вилучено, - повідомив начальник Новоград-Волинського відділу поліції Сергій Рябошапка.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.128 (Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Усі обставини вказаної події з'ясовуються у рамках кримінального провадження.

За чинним законодавством подібні дії караються громадськими або виправними роботами, чи обмеженням волі строком до 2 років.

Правоохоронці ж нагадують мисливцям: вирушаючи на полювання, перевірте наявність необхідних для цього дозвільних документів, у тому числі на зброю. А під час ловів суворо дотримуйтеся правил безпеки та полювання, аби не спричинити неприємностей ані собі, ані іншим мисливцям.

Відділ комунікації ГУНП

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Платникам Тернопільщини ...
Наступна новина: Про стан на ринку праці у ...

КОМЕНТАРІ