Волинь: рятувальники провели для дошкільнят пізнавальну акцію «Запобігти,врятувати,допомогти»

Волинь: рятувальники провели для дошкільнят пізнавальну акцію «Запобігти,врятувати,допомогти»

01.12.15 15:30 0 643
30 листопада на базі пожежно-рятувального підрозділу міста Каменя-Каширського Волинської області відбулася навчально-пізнавальна акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти» для вихованців місцевого дошкільного закладу.

Співробітники ДСНС продемонстрували малюкам обладнання пожежного автомобіля, засоби індивідуального захисту. У доступній для дитячого сприйняття формі вони розповіли про особливості гасіння надскладних пожеж та продемонстрували бойовий одяг, призначений захищати вогнеборця, який у ньому працює. Кожен охочий міг приміряти рятувальне спорядження та сфотографуватися у пожежній касці.

Крім того, працівники Служби Порятунку пояснили дітям, що найчастіше пожежі трапляються через порушення простих протипожежних правил, тому закликали дітей ніколи не гратися сірниками та іншими джерелами відкритого вогню. Рятувальники детально поінформували дошкільнят про порядок дій на випадок, якщо пожежа усе-таки трапилася. Особливо вони акцентували увагу малюків на тому, що коли вогонь охопив приміщення, необхідно якнайшвидше звідтіля утікати, неприпустимо ховатися під ліжком, у шафі чи під столом.

Вихованці дитсадка із захопленням спостерігали за приборканням умовної пожежі. Більше того – й самі долучилися до гасіння, за допомогою рятувальників спрямовуючи потужний струмінь води на імітоване полум’я.

Насамкінець співробітники ДСНС нагадали малюкам номери служб екстреного реагування, зазначивши, що телефонувати за цими номерами неприпустимо заради жарту чи розваги. На пам’ять про візит до пожежно-рятувальної служби рятувальники вручили малюкам яскраво ілюстровані листівки з безпеки життєдіяльності, підготовлені спеціально для дітей дошкільного віку.

УДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ