У Хмельницькій області вiдбулася спільна колегія Державного архіву та Управління культури,національностей,релігій та туризму

У Хмельницькій області вiдбулася спільна колегія Державного архіву та Управління культури,національностей,релігій та туризму

01.12.15 12:58 0 528
27 листопада відбулася спільна колегія Державного архіву Хмельницької області та Управління культури, національностей, релігій та туризму Хмельницької облдержадміністрації. На засідання були запрошені члени колегії Державного архіву Хмельницької області та Управління культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації, працівники архівних установ області, працівники установ та закладів культури області, ЗМІ.

Розпорядженням Президента України «Про невідкладні заходи щодо збереження національних архівних цінностей України» від 13 квітня 2005 року № 957/2005-р та спільним наказом Державного архіву Хмельницької області та Управління культури, національностей, релігій та туризму обласної державної адміністрації від 10 жовтня 2014р. № 202-н/54 «Про створення організаційного комітету з проведення огляду на краще забезпечення збереженості документів Національного архівного фонду та стану діловодства в установах та закладах культури Хмельницької області» було оголошено обласний огляд забезпечення збереженості документів Національного архівного фонду (далі- НАФ) та стану діловодства в установах і закладах культури Хмельницької області (далі – Огляд). Для проведення Огляду утворено організаційний комітет до складу якого входили працівники Державного архіву Хмельницької області та Управління культури, національностей, релігій та туризму Хмельницької облдержадміністрації.

У рамках засідання експонування виставки архівних документів присвячена Дню пам'яті жертв Голодомору «Пам'ять крізь призму болю» та виставка видань Державного архіву Хмельницької області, нагородження грамотами та подяками переможців Огляду.

Всього Оглядом було охоплено 2336 установ і закладів культури Хмельницької області: 876 бібліотек, серед них 3 обласні, 23 центральні районні та міські, 19 центральних районних для дітей, 46 міських філій, 17 міських філій для дітей, 767 сільських бібліотек; музейні установи, серед них 2 заповідники – Державний історико-культурний заповідник, «Межибіж» та «Самчики»; 22 державних музеїв, з них – 4 обласні, 12 районних, 6 міських; 291 недержавних музеї, з яких 19 носять звання «народний музей»; вищі навчальні заклади I-II рівня акредитації: Хмельницьке музичне училище ім. В.Заремби та Кам'янець – Подільський коледж культури і мистецтв; початкові спеціалізовані мистецькі навчальні заклади -57 шкіл; театрально – концертні установи: обласна філармонія, обласний академічний музично-драматичний театр імені М.Старицького; академічний обласний театр ляльок; 1083 клубні заклади, з них - 1033 у сільській місцевості.

Під час Огляду організовано 32 наради – семінари з відповідальними за діловодство та архівну справу в установах та закладах культури Хмельницької області, в яких взяло участь 856 слухачів. Проведено комплексне перевіряння 68 установ та закладів культури Хмельницької області. Експертно-перевірною комісією Держархіву області погоджено та схвалено 2780 описів справ постійного зберігання та 890 описів справ з кадрових питань ( особового складу).

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: За торгівлю підакцизними ...

КОМЕНТАРІ