На Вінниччині відбувся семінар з покращення та удосконалення бібліотечної системи (+фото)

На Вінниччині відбувся семінар з покращення та удосконалення бібліотечної системи (+фото)

02.12.15 14:31 0 614
У читальній залі ВОУНБ ім. К.А. Тімірязєва відбувся семінар на тему «Трансформація та організація бібліотечного обслуговування: пошук шляхів в умовах реформ». У семінарі взяли участь директор Ресурсно-інформаційного центру розвитку громад «Громади Вінниччини» Андрій Кавунець, начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Станіслав Городинський, директор Вінницької ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва Наталя Морозова, директори і методисти централізованих бібліотечних систем, центральних районних (міських) бібліотек.

На семінарі розглянули питання трансформації і організацій бібліотечного обслуговування в умовах децентралізації.

Наталя Морозова розповіла про трансформації основних напрямів діяльності публічних бібліотек Вінниччини.

Вона відзначила: «Ми маємо здійснювати трансформацію розвитку публічних бібліотек Вінниччини в умовах децентралізації влади та об'єднання громад, запроваджувати стратегію діяльності бібліотек, спрямовану на збереження і розвиток базової мережі в умовах реформування».

Вона також зазначила, що для збереження бібліотек потрібно удосконалювати форми доступу громадян до офіційної інформації та адміністративних послуг, сприяти розвитку е-урядування та е-демократії, поширювати правові знання і допомагати населенню долати правову незахищеність.

Активно долучатися до обговорення та надання пропозицій до проектів нормативно-правових актів в галузі культури та бібліотечної справи. Створити корпоративну систему для покращення інформаційно-бібліотечного обслуговування користувачів усіх бібліотек області: корпоративний каталог (РКК), інформаційний бюлетень нових надходжень, безкоштовна електронна доставка документів.

Станіслав Городинський зауважив: «Ми маємо вивчити ситуацію на місцях щодо створення об'єднаних громад та збереження бібліотек у новостворених громадах. Це дасть змогу не втратити матеріали бібліотечних фондів, які напрацьовувались роками».

В ході зустрічі Андрій Кавунець розповів про систему бібліотек в умовах децентралізації. Він зазначив: «Треба модернізувати систему бібліотек, створити на їх базі інформаційно-ресурсні центри. Після передачі бібліотек на місцевий рівень ми сподіваємось на покращення функціонування бібліотечних систем».

В ході семінару керівники бібліотечних установ взяли участь у дискусії в форматі запитання – відповіді.













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ