Вінничина: зустріньте новорічне свято з живою ялинкою!

Вінничина: зустріньте новорічне свято з живою ялинкою!

02.12.15 15:46 0 631
Працівники лісового господарства Вінниччини спеціально вирощують лісові красуні для новорічних свят на землях, не придатних для лісівництва, та на спеціалізованих шкілках.

Наближаються новорічні свята, І в більшості українських сімей вже точно обговорили одне з головних питань: ставити ялинку! В передсвяткових клопотах не потрібно забувати, що обрана ялинка повинна бути не тільки красивою, але ще і безпечною. Адже в першу чергу вона призначається дітям! А діти на власному досвіді переконалися, що новорічне свято є справжнім, коли його прикрашає справжня, жива ялинка-красуня, а не штучна, небезпечна для здоров'я!

Лісогосподарські підприємства області можуть повністю забезпечити новорічними ялинками школи, дитячі садочки, будинки культури, інші установи та організації міста й області. Для цього достатньо звернутися до найближчого лісництва або держлісгоспу.

Держпідприємства лісового господарства розпочинають реалізацію новорічних дерев: ялинки європейської, сосни звичайної, сосни кримської. До кожного дерева прикріплюється електронний чіп таким чином, що зняти його без пошкодження неможливо. У ярлику міститься інформація про походження новорічного деревця.

Завдяки цьому можна визначити відповідність товару супровідним документам. Тому будь-якому працівнику поліції або інших контролюючих органів легко перевірити законність придбання ялинок, сосен з лісових плантацій і виявити, чи не прибули вони з екологічно небезпечних територій.

Як завжди, держпідприємства лісового господарства області облаштовують майданчики для реалізації новорічних ялинок та сосен.

Вінницькі лісівники вже організували цілодобову охорону хвойних молодняків від незаконних рубок.

Для протидії браконьєрству бригади працівників державної лісової охорони, поліції та природоохоронних органів здійснюють цілодобові рейди у хвойних лісових масивах. Незабаром запрацюють спеціальні пости на дорогах, приміських залізничних станціях, в населених пунктах для перевірки документів на право перевезення та продажу ялинок.

В обласному управлінні лісового та мисливського господарства організовано цілодобові "гарячі телефонні лінії":

61-17-42; 61-16-39; 61-16-38

Прес-служба Вінницького ОУЛМГ

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Рівному депутати ...
Наступна новина: У Житомирі правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ