Житомирська область: за добу рятувальники двічі ліквідовували пожежі в житлових будинках

Житомирська область: за добу рятувальники двічі ліквідовували пожежі в житлових будинках

02.12.15 10:20 0 595
30 листопада о 15:15 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в цегляному будинку в м. Коростишів. За викликом до місця події оперативно прибув пожежно-рятувальний підрозділ 20-ї ДПРЧ. На цей час в будинку спостерігалося сильне задимлення. Також було встановлено, що в одній із житлових кімнат горить диван.

Вогнеборці о 15:35 локалізували та о 16:00 остаточно ліквідували пожежу. Внаслідок загорання вогнем пошкоджено домашнє майно. До гасіння пожежі було залучено 4 чоловіки особового складу та 1 пожежний автомобіль.

З’ясувалося, що мешканець будинку напередодні палив у ліжку. Ймовірно, внаслідок цього і виникла пожежа.

Ще один житловий будинок того ж дня горів в селищі Романів. Повідомлення на пункт зв’язку 26-ї державної пожежно-рятувальної частини надійшло о 23:40. По прибуттю до місця події чергового відділення бійців ДСНС, вогнем було охоплено частково перекриття на площі 2 кв.м. Пожежу вдалося локалізувати о 00:10, ліквідація відбулась о 00:25.

Як з'ясувалося, мешканці будинку напередодні понад 4-х годин безперервно топили піч. Попередньо, це і стало причиною займання.

До ліквідації пожежі залучалось 5 чоловік особового складу та 1 одиницю пожежно-рятувальної техніки.

Загиблих та травмованих внаслідок загорань не виявлено. Усі обставини події наразі з’ясовуються фахівцями.

Управління ДСНС України у Житомирській області звертається до населення із нагадуванням про необхідність дотримання елементарних правил пожежної безпеки! Потрібно постійно слідкувати за станом опалювальних печей та димарів, своєчасно їх ремонтуйте! Не можна залишати без нагляду увімкнені телевізори та інші електропобутові прилади! Також потрібно обережно себе поводити при палінні та використанні відкритого вогню на горищі, в підвалах, сараях та інших підсобних приміщеннях!

Біду можна відвести лише спільними зусиллями!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Чернівцях проведуть ...

КОМЕНТАРІ