У Хмельницькій області співпраця з роботодавцями - запорука якісної підготовки кваліфікованих робітників

У Хмельницькій області співпраця з роботодавцями - запорука якісної підготовки кваліфікованих робітників

02.12.15 12:41 0 698
Проблема співпраці з роботодавцями завжди була актуальною, а на сучасному етапі зростання виробництва вона вимагає удосконалення форм, методів і змісту, нових рішень, ідей та виваженого підходу до пошуку нових шляхів у системі професійно-технічної освіти, тому що ефективність виробництва залежить не тільки від інвестицій, але і від рівня кваліфікації фахівців.

З метою вирiшення цiєї проблеми на базі відділення промисловості та інформаційно-комунікаційних технологій ДНЗ «Подільський центр ПТО» в рамках обласного секційного засідання проведено проблемний семінар для інженерно-педагогічних працівників швейного виробництва з питання «Співпраця з роботодавцями - запорука якісної підготовки кваліфікованих робітників». У семiнарi взяли участь 18 педагогів із десяти ПТНЗ області, де здійснюється підготовка кваліфікованих робітників швейного виробництва. Захід відкрила координатор секції, методист відділу професійної підготовки НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області С.В. Жухевич.

З системою роботи навчального закладу з організації професійної підготовки кваліфікованих робітників для швейного виробництва ознайомив А.В. Тітенок, заступник директора з НВЧ ДНЗ «Подільський центр ПТО». Досвід роботи методичної комісії викладачів та майстрів в/н швейних професій презентувала Г.Б. Чекригіна, заступник директора з науково-методичної роботи ДНЗ «Подільський центр ПТО». Щоб задовольнити потреби ринку праці у кваліфікованих робітниках сфери побутового обслуговування населення, дирекція ДНЗ «Подільський центр ПТО» практикує зустрічі з роботодавцями - круглі столи з визначеної проблеми, обмін досвідом, спільні наради з участю зацікавлених партнерів (державної служби зайнятості).

Перед учасниками семінару виступила М.М. Ткач, начальник відділу кадрів Кам'янець-Подільського колективного швейного підприємства, голова ДКА, яка презентувала своє підприємство і запропонувала шляхи розвитку взаємовідносин між роботодавцем та професійно-технічним навчальним закладом у сучасних ринкових умовах. На необхідності організації навчання безробітних з професії швейного виробництва наголосила Н.В. Семенюк, начальник відділу активної підтримки безробітних МЦЗ.

Велику зацікавленість учасників семінару викликали доповіді Т.І. Харусь, викладача Вищого художнього професійного училища № 19 смт. Грицева, та Т.М. Кравченко, голова методичної комісії викладачів і майстрів в/н швейного виробництва ДНЗ «Подільський центр ПТО» на тему «Формування знань, умінь і навичок на уроках спецдисциплін у контексті впровадження державного стандарту, що ґрунтується на компетенціях».

Досвідом співпраці з роботодавцем поділилась Г.М. Стрателюк, викладач Вищого професійного училища №36 с.Балина. Учасники семінару мали змогу відвідати два відкритих уроки виробничого навчання з професії «Кравець; закрійник» - «Обробка кишень на пілочках жакету» майстра виробничого навчання Н.В. Маліновської і «Обробка рельєфів і кишень у рельєфах жакета» майстра виробничого навчання О.С. Сиротюк, майстер-клас «Оздоблення виробів вишивкою бісером» майстра виробничого навчання П.В. Яржемської (професія «Вишивальник; швачка»).

Наприкінці заходу учасники обласної фахової секції проаналізували відкриті заходи, надали практичні поради з організації відкритих уроків, майстер-класів, обмінялися досвідом співпраці професійно-технічних навчальних закладів і роботодавців у вигляді міні-доповідей.

НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області дякує учасникам семінару за плідну роботу, а також педагогічному колективу, учням та адміністрації ДНЗ «Подільський центр ПТО» за можливість проведення такого заходу і допомогу в його організації.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирському районі ...
Наступна новина: Працівники поліції ...

КОМЕНТАРІ