На Вінничині дітям ромської національності у 2014-2015 н. р. видано 13 свідоцтв та 3 атестати (+фото)

На Вінничині дітям ромської національності у 2014-2015 н. р. видано 13 свідоцтв та 3 атестати (+фото)

03.12.15 14:59 0 605
У Вінницькій області в загальноосвітніх навчальних закладах у 2015-2016 н.р. навчається 324 учні ромської національності. У дошкільних навчальних закладах області виховується 26 дітей.

Адміністраціями шкіл, класними керівниками ведеться контроль за відвідуванням учнями ромської національності навчальних закладів з метою максимального їх залучення до навчального процесу.

Діти, в основному, систематично відвідують навчальні заняття.

Постійно проводиться робота серед дорослих представників ромської національності про необхідність відвідування дітьми віком від 3 до 6 років дошкільних навчальних закладів.

Учні беруть участь у позашкільній роботі, є активними учасниками художньої самодіяльності, спортивних змагань, відвідують шкільні гуртки.

Зокрема, у Козятинській СЗШ І-ІІІ ст. № 9 учні – учасники художньої самодіяльності, у Комсомольській СЗШ І-ІІІ ст. – члени шкільної футбольної команди, вихованці районної ДЮСШ «Колос».

У Бершадському районі учні займаються в гуртках з шашок, театральній студії, гуртках художньо-прикладного мистецтва, музичних гуртках «Дивограй», «Співаночки», народознавчому гуртку «Берегиня», «Поезія усного слова», «У світі казок», «Дивослово».

У ЗОШ І-ІІІ ст. №1 м. Жмеринка створено ромський танцювальний ансамбль, який бере участь у всіх шкільних заходах. Діти та їх родини долучилися до участі в шкільних акціях «5 картоплин», «Подаруй ветерану фрукти».

У ЗОШ І-ІІІ ст. № 3 м. Калинівка діти ромської національності залучені до програми «Рівний-рівному» під керівництвом психолога Залізовської Н.А.

У ЗОШ І-ІІІ ст. с.Іванів Калинівського району відбулося Свято ромів, під час якого учні школи познайомились із культурними традиціями ромської національності, а в Гущинецькій ЗОШ – вечір романсу.



Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ