В Житомирській області 1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом

В Житомирській області 1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом

03.12.15 10:40 0 633
З нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом у конгрес-центрі Житомирського інституту медсестринства відбулася науково-практична конференція «Роль медичного працівника і громадськості у попередженні ВІЛ/СНІДу серед населення області».

Серед тем, які розглядалися на конференції, - питання епідситуації з ВІЛ/СНІДом у м. Житомирі та області, профілактичної роботи в діяльності медичних працівників та їхньої ролі в попередженні ВІЛ/СНІДу, а також гендерного насилля в контексті поширення ВІЛ/СНІДу. Позитивним досвідом роботи поділилися представники «Клініки, дружньої до молоді» м. Житомира, громадської організації «Перспектива», благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом».

За інформацією Обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Житомирської обласної ради, який очолює головний лікар Юрій Галінський, у Житомирській області впродовж 2015 року виявлено 327 ВІЛ-інфікованих осіб. Загалом на обліку перебуває 2800 мешканців області.

Учасники науково-практичної конференції «посадили» символічне дерево толерантності, яке прикрасили червоними стрічками у знак солідарності із ВІЛ-позитивними та хворими на СНІД.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині відбулось ...
Наступна новина: На Львівщині під час ...

КОМЕНТАРІ