Представники USAID допомагають у розробці проектів для громад Тернопільщини

Представники USAID допомагають у розробці проектів для громад Тернопільщини

03.12.15 14:06 0 604
Про стратегії розроблення успішних проектів для новостворених територіальних громад Тернопільщини йшлось під час зустрічі представників департаменту економічного розвитку, інвестиційної діяльності та міжнародного співробітництва Тернопільської облдержадміністрації з представниками програми USAID «Лідерство в економічному врядуванні». Відбулась вона 2 грудня за участі директора департаменту Галини Воляник та заступника директора Олега Казмірчука.

Проект Стратегії соціально-економічного розвитку на наступні роки на даний час можна коригувати та доповнювати. Тому рекомендації експертів щодо технології формування успішних проектів – як ніколи актуальні, наголосила Галина Воляник.

«В області створили 26 територіальних громад. Ми хочемо охопити їх усіх у плані підтримки та сприяння розвитку цих населених пунктів, - продовжила Галина Воляник. - Правильно складені проекти – це половина успіху їх реалізації. Тому ми готові навчатись досвіду експертів та втілювати його на практиці».

У кожній громаді повинні діяти центри надання адміністративних послуг (ЦНАПи). Під створення цих структурних одиниць першочергово формуватимуть проекти.

«Діяльність ЦНАПів забезпечує зручність отримання послуг та прозорість здійснення процедур. Це каркас життєдіяльності громади, - зазначила Галина Воляник. - Для функціонування центрів потрібне приміщення, обладнання, кадри. Необхідно активно шукати ресурси для втілення цих планів».

Наступним кроком буде втілення проектів на підтримку розвитку малого та середнього бізнесу. Представники USAID уже презентували загальні принципи ведення бізнесу в ЄС. Такий обмін досвідом продовжуватиметься. До формування проектів залучатимуть іноземних експертів.

«Головне завдання реалізації Стратегії – зміцнення самоврядування і підтримка економічної спроможності територіальних громад. Кожен проект має відповідати цій меті та містити реальне бачення втілення ідеї. За допомогою співфінансування ЄС ми швидше просуватимемось у напрямку створення відповідного рівня добробуту краян», - додав Олег Казмірчук.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Підприємці – ...
Наступна новина: Молодого ужгородця,що ...

КОМЕНТАРІ