В Закарпатській області правила пожежної безпеки очима дітей

В Закарпатській області правила пожежної безпеки очима дітей

03.12.15 14:45 0 835
Протягом жовтня-листопада в Закарпатській області активно проводилися Тижні знань з основ безпеки життєдіяльності, покликані навчити молодь діяти під час надзвичайних ситуацій різного характеру. Це може бути як пожежа, так і випадкове виявлення вибухонебезпечного предмета чи зустріч із хижими тваринами. До того ж, дітлахи мали змогу дізнатися, як слід поводитися під час відпочинку в лісі й на воді, як відрізнити їстівні гриби від отруйних тощо. Рятувальники доносили теоретичні знання до підростаючого покоління, демонструючи пожежну техніку на подвір’ї навчального закладу, організовуючи вікторини й конкурси або ж під час екскурсій школярів до пожежно-рятувальної частини певного району.

Однак не всюди справа обмежилася самими тільки лекціями й показовими виступами вогнеборців. До прикладу, рятувальники Великоберезнянського району вирішили донести правила пожежної безпеки до дітей через творчість. Після профілактичних бесід з учнями майже всіх березнянських шкіл представники ДСНС давали їм цікаве завдання – створити малюнок на протипожежну тематику. Адже таким чином у дітлахів працює рухомоторна й візуальна пам’ять, що покращує засвоєння отриманої інформації.

Під враженнями від зустрічі чимало учнів обирали для малюнку зображення вогнеборців. Наприклад, як пожежник виносить із палаючого будинку маленьких дітей. Деякі малюнки демонструють, яким лихом для людей є пожежа в їхній домівці. Це свідчить про те, що навіть у юному віці школярі вже усвідомлюють всю небезпеку вогню. А головне, молодь засвоїла основні причини виникнення пожеж. Зокрема, на малюнках зображені невимкнені з розетки електроприлади, залишені без нагляду на плиті каструлі, незагашене в лісі вогнище тощо. Разом із тим, на окремих роботах видно, що дітлахи добре запам’ятали номер, за яким треба дзвонити у випадку загорання, – 101.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: На Львівщині внаслідок ДТП ...

КОМЕНТАРІ