Закарпаття: увага,небезпека сходження лавин!

Закарпаття: увага,небезпека сходження лавин!

03.12.15 11:26 0 616
За повідомленням Закарпатського центру з гідрометеорології минулої доби на високогір"ї Закарпатської області було хмарно з проясненнями, вдень часом сніг, в центральній частині 3мм, на сході сильний -13 мм. Вітер переважно західний 3-8 м/с. Температура вдень 1-6 морозу, Вночі місцями слабкий сніг, вітер переважно західний 2-8 м/с, температура 5-7 морозу.

На протязі доби очікується хмарна погода, часом слабкий сніг, туман. Вітер південно-західний 5-10 м/с. Температура 4-6 морозу.

Шар свіжовипавшого снігу за дві доби на високогір’ї східної частини складає 20-30см. Сніговий покрив на крутих схилах недостатньо закріплений (помірно або слабо) та не ущільнений. Сходження лавин можливе при незначних додаткових навантаженнях на крутих схилах. Можливе спонтанне сходження малих та окремих середніх лавин та карнизів.

На високогір’ї Закарпатської області 02.12 зберігається лавинонебезпечно:

- на високогір’ї східної частини області ІІІ (підвищена) ступінь лавинної небезпеки (з V ступенів по міжнародній шкалі);

- на високогір’ї центральної частини області зберігається І (незначна) ступінь лавинної небезпеки (з V ступенів по міжнародній шкалі).

У зв’язку з цим, з метою попередження надзвичайних ситуацій, пов’язаних із загубленням людей у горах та сходження лавин Управління ДСНС України у Закарпатській області звертається до мешканців та відпочиваючих утриматися від походів у гори до покращення синоптичної ситуації та прислухатися до порад рятувальників.

Інформація для реєстрації туристичних груп також розміщена на офіційному сайті Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області http://www.zk.mns.gov.ua/

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: в ...
Наступна новина: В Луцьку депутати працюють ...

КОМЕНТАРІ