Чернівці: Акцизний податок відображається у книзі обліку доходів та витрат

Чернівці: Акцизний податок відображається у книзі обліку доходів та витрат

03.12.15 15:05 0 661
Сума акцизного податку в разі її включення до вартості проданих товарів відображається фізичною особою-підприємцем, яка застосовує загальну систему оподаткування, у книзі обліку доходів і витрат.

Облік доходів і витрат фізичні особи-підприємці, які застосовують загальну систему оподаткування, ведуть у Книзі обліку доходів і витрат. Форма та Порядок ведення затверджено наказом Міндоходів України від 16.09.2013 р. №481.

Так у графі 2 «Сума доходу, отриманого від здійснення господарської діяльності» відображається сума доходу та акцизного податку у разі її включення до вартості товарів, отриманих від здійснення господарської діяльності із сумарним підсумком за місяць, квартал, рік, зокрема кошти, що надійшли на поточний рахунок, в касу платника податків та/або отримані готівкою, сума заборгованості, за якою минув строк позовної давності, вартість безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг) (п.6 Порядку №481). Однак не відображається в графах 5-8 «Витрати, пов'язані з господарською діяльністю».

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ