рятувальники презентували книгу «Історія пожежно-рятувальної справи Хмельниччини»

рятувальники презентували книгу «Історія пожежно-рятувальної справи Хмельниччини»

03.12.15 16:16 0 668
1 грудня, за сприяння Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області, побачила світ книга «Історія пожежно-рятувальної справи Хмельниччини». Гортаючи сторінки якої, читач порине у сиву давнину історичного минулого, дізнається про створення та діяльність пожежно-рятувальних формувань на теренах Хмельниччини з давніх часів і до початку Другої світової війни.

Задум щодо написання книги належить Петру Томчишину, який 15 років поспіль очолював пожежно-рятувальну службу Хмельниччини, і однією з його мрій було розповісти людям про те, як з минулих часів формувалась пожежна охорона подільського краю. Пішовши у відставку, він ніколи не залишався осторонь служби цивільного захисту, всіляко допомагаючи молодому поколінню набувати відповідного досвіду в нелегкій, але такій потрібній для людства професії – рятувати людські життя.

Книга є результатом діяльності цілої низки співавторів: заступника начальника Головного управління з реагування на надзвичайні ситуації Петра Сибіги, завідуючої виставки пожежно-рятувальної служби області Валентини Ларіної та колишнього керівника Кам’янець-Подільських рятувальників Валентина Янішена.

Аби привітати Петра Дем’яновича з цією приємною подією, до автора завітав начальник Головного управління ДСНС у Хмельницькій області Едуард Братко, який подякував йому за ініціативу, наполегливість та ідею щодо написання книги, а також побажав творчого натхнення. «Ваша ідея переросла в літературний твір, зі сторінок якого прийдешні покоління будуть дізнаватися про життя та діяльність мужніх вогнеборців, які жили та працювали на подільській землі до початку Другої світової війни», - зазначив Едуард Братко.

У свою чергу, Петро Томчишин від імені всього авторського колективу подякував керівництву ГУ ДСНС області за підтримку у втіленні його давнішньої мрії. «у період розбудови незалежної держави, вивчення історичного минулого відіграє особливо важливу роль», - зазначив Петро Дем’янович. – «Адже, пам’ятаючи про минуле, думаємо про майбутнє, але на цьому ми зупинятися не будемо. Вже є задуми щодо продовження книги та написання другого розділу про діяльність пожежно-рятувальної служби сучасності», - продовжив автор.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі ...
Наступна новина: В Житомирській області в ...

КОМЕНТАРІ