На Львівщині під час отримання хабара затримано голову земельної комісії сільради

На Львівщині під час отримання хабара затримано голову земельної комісії сільради

03.12.15 10:40 0 633
580 тисяч гривень вимагав посадовець за вирішенні питання щодо надання двох земельних ділянок під індивідуальне будівництво. Кримінальне провадження відносно хабарника скеровано до суду. Чоловіку загрожує до 12-ти років ув'язнення.

У травні місяці до працівників Управління захисту економіки Національної поліції в Львівській області звернулось двоє громадян з приводу вимагання грошей. Голова земельної комісії сільської ради виділить заявникам земельну ділянку лише у разі сплати «обов'язково внеску» розміром 580 тисяч гривень.

У ході проведення слідчо-оперативних заходів правоохоронці затримали 49-річного посадовця під час отримання грошей.

Посадовець заздалегідь визначив час та місце для «укладання договору» - ресторан у Львові. На зустріч приїхав на власному автомобілі. Грошові кошти чоловік отримав по черзі від кожного заявника, надаючи рішення про виділення земельних ділянок у приватну власність.

Одразу після отримання неправомірної вигоди посадовця було затримано. З автомобіля працівники управління вилучили два пакети з грошима.

Працівники поліції отримали ухвалу суду на проведення санкціонованих обшуків службового та житлового приміщень затриманого. У кабінеті правоохоронці знайшли документацію, яка безпосередньо стосується зазначених земельних ділянок. Також встановлено, що дана документація містить підроблені документи, а також документи, які складені попередніми числами.

Під час обшуку приватного помешкання посадовця співробітники управління виявили понад 20 тисяч доларів США.

Голові комісії суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді арешту, з правом внесення застави у розмірі 253 тисяч гривень, які ним були сплачені.

Наразі прокуратура завершила досудове розслідування по кримінальному провадженню та направила обвинувальний акт до районного суду. За отримання хабара передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 8-ми до 12-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років з конфіскацією майна.

Наразі чиновник очікує на вирок суду.

Департамент захисту економіки

Національної поліції України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області 1 ...
Наступна новина: Закарпаття: за вказівкою ...

КОМЕНТАРІ