У Волинській області працівники ДСНС провели уроки безпеки для школярів

У Волинській області працівники ДСНС провели уроки безпеки для школярів

03.12.15 08:02 0 665
У сьогоденні важливо навчити дитину елементарним правилам безпеки аби вона не розгубилася і повела себе правильно в непередбачуваній ситуації. Але займатися потрібно систематично, бо навчання безпечній поведінці - це робота не одного дня і тут однією-двома бесідами нічого не досягнеш. І розповідаючи дітям про складні життєві історії та надзвичайні ситуації вчити без залякування, не перегнувши палицю, бо це може призвести до зворотного результату - малюк в небезпечній ситуації стане більш вразливим, оскільки страх настільки паралізує його, що він не в змозі що-небудь самостійно зробити.

Наскільки дитина вміє орієнтуватися в різних ситуаціях та чи знає правила поведінки під час виявлення невідомих вибухонебезпечних предметів з’ясували працівники ДСНС у Луцькій загальноосвітній школі І - ІІІ ступенів №3. Саме серед школярів молодших класів заступник начальника групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення УДСНС України у Волинській області майор служби цивільного захисту Олег Тарасюк перевіряв знання азів безпечної поведінки та поділився з ними своїм досвідом піротехніка.

Уроки були інтерактивними – діти взаємодіяли і знаходились у режимі бесіди та постійного діалогу з рятувальниками. Мало того, учні третіх класів, особливо хлопчаки, буквально засипали питаннями досвідченого піротехніка. Їм було цікаво дізнатись про вагу боєприпасів та дальність розліту осколків, питання про різні види стрілецької зброї, і що буде якщо близько підійти до салютів-феєрверків, чи є літаючі танки, і найголовніше – навіщо люди придумали ядерну зброю і чи можна її знищити.

А для отримання поведінкового досвіду, орієнтованого на формування навичок рятувальники дозволили кожному доторкнутися до муляжів гранат, аби відчути їх небезпеку на дотик.

Окрім цього, рятувальники провели лекційний виступ на тему «Як правильно діяти» при загрозі чи у випадку виникнення різного роду кризових ситуацій техногенного чи природного характеру, терористичного акту, артобстрілу, у разі виявлення підозрілих предметів чи застарілих боєприпасів. Одним з методів засвоєння нових знань, формування умінь та навичок, стала демонстрація відеороликів соціальної тематики за допомогою мультимедійного обладнання - діти переглянули відеоролики ДСНС України та мультиплікаційні фільми «Небезпечні знахідки» та « Будь обережним, малюк!».

Саме так - у тісній співпраці освітян та рятувальників можна навчити дітей безпечній поведінці, привчити їх до певного способу життя. І тоді вже змалечку виробитися захисний механізм, який автоматично спрацює в потрібний момент.

У ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ