Хмельницька область: рятувальники ліквідовували наслідки несприятливих погодних умов

Хмельницька область: рятувальники ліквідовували наслідки несприятливих погодних умов

03.12.15 10:28 0 629
1 грудня рятувальники Дунаєвецького, Кам’янець-Подільського та Чемеровецького районів ліквідовували наслідки несприятливих погодних умов. Особовий склад цих підрозділів був зібраний за сигналом «Збір-аварія».

Так, о 14:05 на пункт зв’язку 12-ї державної пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про те, що на вул. 3-го Інтернаціоналу в м. Дунаївці, внаслідок сильного пориву вітру з ремонтно-механічного заводу, який наразі не здійснює господарську діяльність, зірвало покрівлю цеху з ремонту електродвигунів, орієнтовною площею 300 кв. м. Покрівлею було частково пошкоджено фасад приватного магазину та зруйновано три електроопори, що спричинило відключення від електромережі 60 абонентів у м. Дунаївці. Станом на 22:00 цього ж дня усім абонентам було відновлено електропостачання.

Вже о 14:49 на пункт зв’язку 5-ї державної пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про те, що в с. Ластівці Кам'янець-Подільського району внаслідок сильних поривів вітру з даху загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів було зірвано шиферне покриття площею 45 кв. м. Негайно до місця виклику прибули рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій Кам’янець-Подільського району, які здійснили роботи з тимчасового накриття навчального закладу спеціальним брезентом. До проведення робіт залучалося 12 рятувальників на двох одиницях спецтехніки.

Крім того, в с. Збруч Кам'янець-Подільського району з покрівлі будинку культури було зірвано металеві листи площею 180 кв. м.

О 16:00 до Служби порятунку Чемеровеччини надійшло повідомлення про те, що внаслідок сильних поривів вітру в с. Почапенці Чемеровецького району пошкоджено близько 120 кв. м покрівлі на місцевому будинку культури. До місця виклику прибули рятувальники, які спеціальним брезентом тимчасово накрили пошкоджений дах будівлі. Сільський голова та директор будинку культури висловили слова щирої вдячності рятувальникам ДСНС за оперативно надану допомогу.

Також, негодою було пошкоджено 20 листів шиферного покриття на покрівлі загальноосвітньої школи с. Гуків Чемеровецького району. Станом на 22:00 покриття було відновлене місцевою громадою.

Цього ж дня, кам’янецькі рятувальники два рази звільняли проїжджі частини від повалених стихією дерев, а саме: на вул. Проспект Грушевського в м. Кам’янець-Подільський та на вул. Миру в с. Суржа.

Загалом, через ускладнення погодних умов із причини спрацювання автоматичної системи захисту електроліній та електророзподільного обладнання на території Хмельницької області було відключено від електропостачання 21 населений пункт. Аварійними бригадами ВАТ «Хмельницькобленерго» проводились роботи з відновлення електропостачання. Для ліквідації відключень були задіяні 15 аварійних бригад.

Станом на 08:00, 2 грудня електропостачання 14 населених пунктах повністю відновлено.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ