На Вінничині рятувальники провели чергове пожежно-профілактичне відпрацювання населених пунктів

На Вінничині рятувальники провели чергове пожежно-профілактичне відпрацювання населених пунктів

04.12.15 16:34 0 696
З настанням осінньо-зимового періоду збільшується кількість пожеж. Основною причиною загорання у приватних будинках є порушення правил безпеки при експлуатації пічного опалення. Щоб вберегти громадян від пожеж, співробітники Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області організували та провели пожежно-профілактичні відпрацювання в трьох населених пуктах Тиврівського району.

З 30 листопада по 2 грудня рятувальники спільно з місцевими активістами та керівниками сільських рад сіл Василівка, Сліди та Шендерів відвідували адміністративні заклади та приватні помешкання громадян і роз’яснювали правила пожежної безпеки в осінньо-зимовий період, навчали, як діяти у разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної події.

Під час рейду особлива увага приділялась людям, які опинилися у складних життєвих умовах і потребують соціальної підтримки: малозабезпеченим, літнім та самотнім, багатодітним сім’ям – у чиїх оселях стається левова частка пожеж. Адже з початком осінньо-зимового періоду, коли люди починають використовувати пічне опалення, в області зростає й кількість пожеж.

Під час відпрацювань працівники ДСНС провели з населенням профілактичні бесіди, у ході яких роз’яснили людям основні вимоги правил пожежної безпеки у побуті, зокрема під час використання відкритого вогню, експлуатації печей, газового обладнання та електроприладів.

Під час рейду було відвідано понад 800 житлових будинків, із 1,5 тисячами місцевими жителями проведено бесіди, щодо дотримання вимог пожежної безпеки, розповсюджено листівки на протипожежну тематику. Впродовж осінньо-зимового періоду такі профілактичні відпрацювання відбудуться і в інших населених пунктах області, аби запобігти виникненню пожеж.

ГУДСНС у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ