В Житомирській області рятувальники навчали дітей основам безпеки життєдіяльності

В Житомирській області рятувальники навчали дітей основам безпеки життєдіяльності

04.12.15 08:06 0 625
З метою навчання підлітків правилам безпеки життєдіяльності, особливо напередодні зимових канікул, 3 грудня, рятувальники Любарського району в рамках громадської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти.» на базі Новочорториївського аграрного технікуму провели пізнавальний інформаційно-профілактичний захід. До проведення також були залучені представники відділу освіти, культури, селищної ради та екстреної медичної допомоги.

Розпочався захід із спільного відпрацювання дітьми та рятувальників практичних дій щодо евакуації з приміщення гуртожитку технікуму за сигналом «Увага всім!». А на подвір’ї всіх очікували працівники Любарської екстреної медичної допомоги, які навчали усіх бажаючих надавати першу медичну допомогу.

Далі організатори у доступній формі нагадали підліткам правила безпечної поведінки під час перебування вдома та на вулиці, при виявлення невідомих предметів, як поводитися з електроприладами та пічним опаленням тощо. Також працівники ДСНС розповіли цікаві історії з життя оперативно-рятувальної служби та дали вичерпні відповіді на питання, що цікавили учнів.

Кульмінацією заходу стала поява на подвір'ї навчального закладу двох пожежно-рятувальних автомобілів. Бійці ДСНС продемонстрували бойове спорядження та обладнання, ознайомили присутніх з роботою рятувальників, а також навчили користуватись первинними засобами пожежогасіння.

На завершення зустрічі та згадку про вогнеборців учасники заходу отримали календарики, кулькові ручки та повчальну друковану продукцію від гостей. У свою чергу, підлітки пообіцяли організаторам акції дотримуватись правил безпечної поведінки самим та проводити роз'яснювальну роботу серед своїх друзів та знайомих.

Схожі заходи проводяться по всій області. І хоча рятувальники невтомно працюють над вихованням у дітей культури безпеки життєдіяльності, ДСНС України нагадує батькам, що їхнє завдання – об’єднатися з працівниками Служби порятунку «101» у цій непростій справі.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині розпочато ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ