Волонтерських рух об’єднує українців

Волонтерських рух об’єднує українців

04.12.15 12:47 0 660
1859 рік вважається роком виникнення волонтерського руху у світі. В Україні волонтерство з'явилося на початку 90-х років минулого століття, а офіційно його визнано Постановою Кабінету Міністрів України від 10 грудня 2003 р., якою також затверджено «Положення про волонтерську діяльність у сфері надання соціальних послуг».

Волонтерство засновується на добровільності, співчутті, солідарності з потребами та ідеями інших, а також глибокій повазі до всіх людей.

напередодні відзначення Дня волонтера перший заступник голови обласної державної адміністрації Василь Процюк, міський голова Олександр Симчишин привітали усіх, хто своєю добровільною, самовідданою працею щодня робить країну сильнішою.

Василь Васильович зазначив, що випробування, які переживає наша молода незалежна держава – Україна, об'єднали навколо себе свідомих громадян – добровольців, волонтерів, військовозобов'язаних, які не рахуючись з ризиками відстоюють суверенність України.

На Хмельниччині, за період мобілізації, майже 10 тисяч подолян взяли в руки зброю для захисту кордонів нашої держави, ризикуючи своїм життям, захищають майбутнє своїх рідних, близьких дітей, батьків.

«Саме представники волонтерських рухів неоціненно допомагають та надають підтримку армії. Залишаючи свої сім'ї незважаючи на ризики ви їдете в гарячі точки, везете речі першої необхідності, продукти харчування, медикаменти, одяг», – зазначив Василь Процюк.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Державні дотації в ...

КОМЕНТАРІ