Проведено засiдання І Подільської офтальмо – ендокринологічної школи за участю провідних вчених України

Проведено засiдання І Подільської офтальмо – ендокринологічної школи за участю провідних вчених України

04.12.15 14:19 0 685
Cьогоднi, 03 грудня, в рамках тематичного удосконалення лікарів, в конференц-залі будинку профспілок проведено засiдання І Подільської офтальмо – ендокринологічної школи за участю провідних вчених України.

Враховуючи практичну цінність лекційного матеріалу, участь у роботі школи запросили прийняти лікарів офтальмологів поліклінік та стаціонарів, ендокринологів, дитячих ендокринологів, лікарів терапевтів міста Хмельницького та області.

Із вітальними словами на початку засідання Подільської школи виступили начальник управління охорони здоров'я Хмельницької міської ради Михайло Йосипович Василишин та головний терапевт Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Костенко Аліна Миколаївна.

Як зазначив Михайло Йосипович, в місті Хмельницькому проживає більше 260 тис. людей, з низ 13 тисяч хворіє на цукровий діабет. «А як відомо одним з наслідків нелікованого цукрового діабету є сліпота, тому тільки спільними зусилля офтальмологів та ендокринологів можна досягти того, що хворі на цукровий діабет будуть мати нормальну якість життя, та буде зведена до мінімуму інвалідизацію внаслідок втрати зору».

Поділитись своїм досвідом з подільськими колегами приїхали доценти кафедри, професори та кандидати медичних наук з Київа, Вінниці, Львова, Івано-Франківська. Учасники засідання Школи мали можливість послухати доповіді на такі теми: «Тиреотоксикоз, ендокринна офтальмопатія. Сучасні підходи до діагностики та лікування», «Діабетична ретинопатія. Хірургічне лікування», «Цукровий діабет та глаукома: ускладнення, діагностика та лікування».

Лікар-офтальмолог обласної МСЕК Наталя Кібіцька у своєму виступі дала експертну оцінку виходу на інвалідність у пацієнтів із цукровим діабетом у Хмельницькій області.

Учасники зібрання по закінченню засідання отримали сертифікати.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ