Луцьк: міжнародна конференція «Культурна спадщина як рушійна сила соціально-економічного розвитку громад»

Луцьк: міжнародна конференція «Культурна спадщина як рушійна сила соціально-економічного розвитку громад»

04.12.15 15:18 0 674
25-27 листопада 2015 року в м. Жовква (Львівська обл.) відбулася Міжнародна конференція «Культурна спадщина як рушійна сила соціально-економічного розвитку громад».

Організатори конференції: Український центр культурних досліджень за підтримки Міністерства культури України та проекту COMUS.

У конференції взяли участь провідний експерт проекту COMUS – Філіп Стейн, директор Українського центру культурних досліджень, національний координатор проекту COMUS в Україні – Олександр Буценко, члени Експертної групи проекту COMUS в Україні, представники пілотних міст. Луцьк представляли: начальник управління культури міської ради Тетяна Гнатів, начальник управління містобудування та архітектури міської ради Леонід Герасимюк, начальник відділу охорони культурної спадщини управління культури Петро Троневич та архітектор Василь Герасимюк.

Довідково:

Проект «Урбаністичні стратегії в історичних містах, скеровані громадянами» (COMUS) реалізується одночасно в 6 країнах ініціативи ЄС «Східне партнерство»: Україна, Грузія, Молдова, Вірменія, Азербайджан, Білорусь, покликаний розробити інноваційні моделі міського планування, що сприяють розв'язанню практичних проблем в історичних містах.

В Україні проект реалізується Міністерством культури України спільно з Міністерством закордонних справ України, Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, парламентським Комітетом з питань культури і духовності, Українським центром культурних досліджень, Науково-дослідним інститутом пам'ятко-охоронних досліджень та ГО Асоціація міст України.

Луцьк за результатами конкурсу відібрано як пілотне місто для імплементації проекту COMUS (період реалізації 30 місяців). Місцевий координатор проекту – управління культури міської ради».

Управління культури

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Нова Ушиця: вогнеборці ...
Наступна новина: Вінниччина зацікавлена у ...

КОМЕНТАРІ