Депутати схвалили проект «Енергоефективність в будівлях бюджетної сфери у м. Чернівці»,що підтримується NEFCO

Депутати схвалили проект «Енергоефективність в будівлях бюджетної сфери у м. Чернівці»,що підтримується NEFCO

04.12.15 08:38 0 722
Проект «Енергоефективність в будівлях бюджетної сфери у м. Чернівці», який дозволить щорічно заощаджувати місту понад 600 тисяч євро, схвалено більшістю голосів на сесії міської ради.

Виконавчі органи міської ради здійснять відповідні заходи, передбачені чинним законодавством України, щодо залучення зовнішнього запозичення шляхом отримання кредиту від Північної екологічної фінансової корпорації (NEFCO).

Депутати також прийняли протокольне рішення щодо створення робочої групи, яка контролюватиме підготовку кредитного договору та виконання умов проекту. До складу групи увійдуть як представники депутатського корпусу, так і громадськість.

Проект «Енергоефективність в бюджетних будівлях м.Чернівці» планується фінансувати за рахунок кредиту Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) та за підтримки фонду Е5Р (Східноєвропейське партнерство з енергоефективності та довкілля). Проект підтримують Німецьке товариство з міжнародного співробітництва (GIZ) та Шведське агентство з міжнародного розвитку (SIDA). Техніко-економічне обґрунтування виконано компанією iCconsulenten (Австрія).

Загальною метою проекту є впровадження енергоефективних заходів в муніципальних будівлях Чернівців, зменшення енергоспоживання в будівлях та викидів CO2, а також зниження вартості експлуатації інженерних систем.

Проект передбачає модернізацію 36-ти громадських будівель у 33-х закладах. Загальна сума інвестицій складає 9 млн. євро, з яких 5 млн. євро – кредит, З млн. євро – грант Е5Р, 1 млн євро – співфіннасування з міського бюджету. Виконання проекту позитивно вплине на 14 000 дітей та їхні сім'ї, а також на 23 500 пацієнтів та соціально незахищених людей. Щорічна економія становитиме мінімум 601 742 євро на рік.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі відзначили ...
Наступна новина: На Вінничині голова ...

КОМЕНТАРІ