У Ратуші розпочався ХІV Фестиваль з кулінарного мистецтва «Буковинська гостинність»

У Ратуші розпочався ХІV Фестиваль з кулінарного мистецтва «Буковинська гостинність»

04.12.15 09:06 0 959
Фестиваль проводиться з метою розвитку кулінарного мистецтва, ознайомлення з досягненнями провідних фахівців у галузі ресторанного господарства, підвищення професійної майстерності кухарів та кондитерів, підвищення культури обслуговування населення, відродження давніх традицій буковинської кухні та її популяризації.

Фестиваль-2015 поєднав виставку-ярмарок різноманітних кулінарних шедеврів від найкращих закладів ресторанного бізнесу та кондитерських цехів міста, конкурси кухарів, кондитерів, майстрів карвінгу серед юніорів та майстер класи.

Варто відзначати, що цьогорічний Фестиваль є особливим, адже він має ще одну важливу мету – підтримати та подякувати нашим захисникам, які брали участь у бойових діях в зоні АТО та були поранені, і наразі проходять курс лікування. Після представлення страв учасників Фестивалю, організатори заходу відберуть найкращі вироби кондитерського мистецтва та передадуть їх до військового госпіталю аби пригостити наших героїв та подякувати за їх мужність та патріотизм.

У конкурсі кухарів, кондитерів, майстрів карвінгу беруть участь студенти та учні профільних навчальних закладів. Свої смачні та вишукані вироби і вміння продемонструють студенти профільних учбових закладів міста, а саме:

* Чернівецького торгівельно-економічного інституту Київського Національного торгівельно-економічного університету. Директор – Ореховська Тетяна Миколаївна.

* Чернівецького кооперативного економіко-правового коледжу. Директор – Кошкаров Степан Андрійович.

* Чернівецького державного комерційного технікуму. Директор – Божик Галина Анатоліївна.

Завдання учасникам конкурсу:

* Художня презентація зразків кондитерського мистецтва за таким номінаціями:

* художня робота з тіста (художня робота на вільну тему – панно, скульптура, картина, каравай, тощо);

* ексклюзивний святковий торт (торт повинен бути повністю прикрашений вручну, всі елементи декору, за винятком опорних балок, мають бути їстівними, вагою до 3 кг).

* Художня презентація зразків кулінарного мистецтва за таким номінаціями:

* бенкетна холодна страва (учасник повинен презентувати страву на власний вибір розраховану на дві порції);

* страва стародавньої буковинської кухні (учасник повинен презентувати страву за стародавнім (забутим) рецептом, зазначити на табличці назву, історію походження та рецепт страви);

* Художня презентація композиції з овочів та фруктів – карвінг (декоровані вироби із фруктів і овочів на вільну тему).

У виставці-ярмарку свої вміння та кулінарні шедеври продемонструють найкращі заклади ресторанного бізнесу та кондитерські цехи, а саме:

– Ресторан «Рояль», що розташований на вул.Героїв Майдану, 53 та зустрічає своїх відвідувачів теплими тонами, ніжним світлом, екстравагантними м'якими меблями і дивовижною душевністю. Всю цю чарівність доповнює вечірній вокальний перфоманс і вишуканість страв. Ресторан «Рояль» – найвища нота насолоди. Керівник закладу – Косташ Марина Юріївна.

- Ресторанний комплекс «Аллюрін», який знаходиться в стародавньому австрійському будинку історичної частини міста на Центральній площі 6. Тут ви зможете відчути атмосферу комфортного і дивовижного відпочинку, при цьому насолоджуючись вишуканими стравами. Керівник закладу Клим Інна Миколаївна.

– Ресторан «Палаццо», що розташований по вул. Руська 242, заклад в якому кожний відвідувач може насолодитися затишною атмосферою, яку забезпечує вишуканий інтер'єр, а цінителі апетитних страв будуть здивовані асортиментом, який пропонують кулінари закладу. Керівник ресторану Посконюк-Пислар Наталя Ігорівна.

- Ресторан «Старе місто», який знаходиться в смт. Глибока. В цьому ресторані можна пізнати всю глибину насолоди і стати справжнім гурманом у безмежному театрі страв. Керівник закладу Маник Мар?яна Іванівна.

- Піцерія «Піца Монополі», яка знаходиться на вул. Івана Франка 5 та завжди може задовольнити вимоги найвибагливішого споживача. Керівник закладу Мельничук Валентин Вікторович.

– Ресторан «S.O.D.A.», що розташована на вул. Володимира Комарова, 16-А дарує своїм відвідувачам затишну камерну атмосферу, вишукані страви та неповторний настрій. Керівник закладу – Осипчук Оксана Дмитрівна.

– Ресторан «Фрегат», що знаходиться на вул. Олега Кошового 12, це ресторан зі смачним меню, гарними вечорами та запальними святами, живою музикою, традиційною українською та європейською кухнями. Керівник – Дубчак Оксана Василівна.

- Кав?ярня «Канапа», що розташована у будинку Філармонії на вул. Петра Чайковського, 7. Тут подають старомодні коктелі та вина, а у програвачі звучить Том Вейт. Зі страв в кав'ярні подають канапки до вина, локшину та інші кулінарні смаколики. Керівник закладу – Зазубек Анастасія Миколаївна.

- Торговельна марка «Гном», яка налічує 5 закладів торгівлі та ресторанного господарства та бажає всім солодкого життя, радості і миру. Керівник – Нагорняк Лариса Йосипівна, яка за свою багаторічну працю та професіоналізм нагороджена медаллю на славу Чернівців.

- Кондитерський дім «Ваніль», продукція якого входить у перелік 100 кращих товарів України та круглий рік створює солодку атмосферу у нашому чарівному місті. Засновники фірми Ніконова Галина Іванівна та Піпінашвілі Олександра Теодорівна, золоті призери І Міжнародного кулінарного фестивалю БЕСТ КУК ФЕСТ – 2015 м. Київ у номінації вироби з мастіки.

– Кондитерський цех приватного підприємця Зварийчук Зіти Іллівної, продукція якого завжди створює хороший настрій та смакує кожному.

Цікавою родзинкою цьогорічного фестивалю є організація та проведення навчального семінару на тему «Сучасні тенденції в кулінарії», який проведуть – Забігайло Тетяна Сергіївна – директор навчально-виробничого об'єднання Київського національного торгово-економічного університету, володар знаку “Професійної пошани І-ІІІ ступенів”, переможниця та лауреат багатьох всеукраїнських та міжнародних фестивалів і конкурсів, зокрема Фестивалю “Зірки кулінарного мистецтва” 2000 року, ІІІ Фестивалю кулінарного мистецтва України, IV Міжнародного фестивалю кулінарного мистецтва у Туреччині, IV Міжнародного фестивалю на Мальті; Міжнародного конкурсу кулінарного мистецтва у Греції та Тукало Тетяна Василівна – шеф-кухар навчально-виробничого об'єднання Київського національного торгово-економічного університету. Переможець та лауреат багатьох фестивалів та конкурсів, зокрема: IV Міжнародного фестивалю кулінарного мистецтва у Туреччині; IV Міжнародного фестивалю на Мальті тощо.

Після навчального семінару кухарі-юніори, медалісти всеукраїнських та міжнародних кулінарних конкурсів проведуть Майстер-класи на тему «Прояви креатив» .

У програмі майстер-класу представлені такі страви:

1. Десерт: ніжне суфле двохшарове з чорного та білого шоколаду з свіжими ягодами та кисло-солодким соусом. Майстер клас проведе – Андріоє Ольга.

2. Гаряча закуска: морські гребінці з двома соусами та пломбованими фруктами. Майстер клас проведе – Іванчук Іван.

3. Гаряча страва: гусяча ніжка комфі приготовлена в сувіді з карамелізованими яблуками та гарбузом під ягідним соусом. Майстер клас проведе – Репчук Микола.

Критерії оцінювання учасників:

– художнє виконанні і презентація: привабливість, елегантність, сучасний стиль, креативність, відповідність заявленій темі;

– склад/гармонійність: поєднання продуктів, кольорів й запахів, практичність;

– правильне професійне приготування: відповідність сучасним вимогам і кулінарним традиціям;

– ступінь складності виконання;

– смакові властивості, легкість засвоювання (для кондитерських та кулінарних виробів);

– подавання/сервірування: чистота подавання, демонстрація.

Журі визначає переможців у кожній номінації. Переможцем є учасник, що набрав найбільшу кількість балів у своїй номінації. Для нагородження переможців конкурсів затверджуються перше, друге й третє місця в кожній номінації. Переможці нагороджуються дипломами, медалями, кубками та заохочувальними призами.

Партнери Фестивалю:

* Торговельний центр «МЕТРО Кеш енд Кері Україна», який входить до складу METRO GROUP – однієї з найбільших міжнародних торгових компаній світу.

* гастровиномаркет «Вайн Тайм», який входить до мережі магазинів Вайн Тайм, що була заснована у 2010 році групою партнерів, об'єднаних пристрастю до вина та впевненістю в потенціалі національного ринку.

* Газета «Чернівці» та телеканал ТРК «Чернівці».

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі виявлено ...

КОМЕНТАРІ