На Вінниччині відбулось обговорення проекту Закону України «Про державну підтримку розвитку малого та середнього підприємництва в Україні» (+фото)

На Вінниччині відбулось обговорення проекту Закону України «Про державну підтримку розвитку малого та середнього підприємництва в Україні» (+фото)

05.12.15 17:02 0 635
У Вінницькій області за підтримки проекту ПРООН «Зміцнення бізнес-об'єднань малих і середніх підприємств» за участі Народного депутата України, заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва Сергія Кіраля 3 грудня 2015 року відбувся круглий стіл з питання обговорення проекту редакції Закону України «Про державну підтримку розвитку малого та середнього підприємництва в Україні» ( далі – Закону).

Модераторами засідання «круглого столу» були - Сергій Кіраль – народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва, Андрій Заїка – керівник проекту Програми розвитку ООН «Зміцнення бізнес об'єднань малих та середніх підприємств» та Любомир Чорній – експерт з розроблення законодавства щодо розвитку малого та середнього підприємництва.

Любомир Чорній презентував ключові положення та новації проекту нової редакції Закону і зазначив, що проект сформовано як цілісний нормативно – правовий акт у сфері державної політики підтримки розвитку МСП. Мета і завдання державної політики підтримки розвитку МСП визначаються відповідно до принципів Акту про мале підприємництво для Європи. Наведено основні критерії визначення суб'єктів МСП, які гармонізовані з підходами ЄС. Засади державної політики у сфері розвитку МСП конкретизовані в певних механізмах та інструментах. Передбачено цілісний правовий механізм забезпечення ефективності державної політики у сфері розвитку МСП, чітке визначення завдань і повноважень органів влади у сфері розвитку МСП, розмежування функцій центральних органів влади з формування та реалізації державної політики, орієнтація на систему результативних показників,

формування дієвої системи консультаційно-дорадчих органів з питань розвитку МСП. Проектом Закону визначаються основні пріоритети державної політики у сфері розвитку МСП та механізм координації органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо забезпечення реалізації державної політики у сфері розвитку МСП, базові повноваження КМУ у сфері розвитку МСП, що забезпечить комплексне і цілісне формування та забезпечення державної політики на рівні Уряду.

Головною метою заходу було обговорення основних підходів до стимулювання розвитку підприємництва та інструментів державної підтримки суб'єктів малого і середнього підприємництва, що містяться у проекті нової редакції Закону України «Про державну підтримку розвитку малого та середнього підприємництва в Україні», зворотній зв'язок і оцінка запропонованого проекту Закону представниками бізнес-середовища та спільне розроблення рекомендацій щодо його удосконалення.

У обговоренні прийняли участь представники Департаменту регіонального економічного розвитку облдержадміністрації, ГУ Державної фіскальної служби у Вінницькій області, Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області, громадських організацій підприємців та підприємців області, якій прийняли активну участь та надали конкретні пропозиції до проекту зазначеного Закону.







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Луцьку 14 грудня — День ...

КОМЕНТАРІ