На Вінничині обрано нового голову Політичної консультативної ради при облдержадміністрації (+фото)

На Вінничині обрано нового голову Політичної консультативної ради при облдержадміністрації (+фото)

05.12.15 08:02 0 710
3 грудня у приміщенні конференц-зали Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулось чергове засідання Політичної консультативної ради при облдержадміністрації. На засіданні ради розглядались питання про підсумки місцевих виборів та про переобрання керівництва ради.

Під час розгляду питання про підсумки місцевих виборів заслухано пропозиції партійних осередків області та прийнято рішення звернутись до керівництва політичних партій, депутатів Верховної Ради України та Вінниччини з пропозиціями щодо внесення змін до діючого законодавства про місцеві вибори. Зокрема, присутні звернули увагу на необхідність прийняти Виборчий кодекс, заборонити внесення будь-яких змін до виборчого законодавства за рік до початку виборів, не допускати будь-яких змін щодо дільничних та територіальних округів за 3 місяці до початку виборів, проводити вибори за пропорційною системою та відкритими списками, як це передбачено вимогами Венеціанської комісії, залишити систему проведення виборів у два тури для обрання міських голів міст обласного значення, як це передбачено у діючому виборчому законодавстві.

Під час розгляду питання порядку денного за порушення Положення про Політичну консультативну раду при облдержадміністрації, представників обласних організацій політичних партій «Демократичний Альянс», «За Україну!» та Партії ветеранів Афганістану було виключено із складу ради.

На засіданні ради обговорено кандидатури та вимоги до них для обрання керівництва Політичної консультативної ради при облдержадміністрації. Так, новим головою ради обрано голову обласної організації Конгресу Українських Націоналістів Березовського В'ячеслава Миколайовича, заступником голови ради – члена політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшка» Бойдаченка Антона Павловича, секретарем ради – голову обласної організації політичної партї «Сила людей» Буряченка Олексія Валентиновича.

В засіданні ради також взяли участь представники Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації та засобів масової інформації.





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Неповнолітні мешканці ...
Наступна новина: Волинян засудили за ...

КОМЕНТАРІ