В Житомирській області боротьба студентів ЖВІ ім. С. П. Корольова за свої конституційні права

В Житомирській області боротьба студентів ЖВІ ім. С. П. Корольова за свої конституційні права

05.12.15 16:59 0 625
3 грудня відбулась прес-конференція щодо врегулювання ситуації у Житомирському військовому інституті ім. С. П. Корольова.

Спікерами заходу були начальник управління освіти і науки ОДА Вадим Калінін, голова студентської профспілки ЖВІ Дмитро Романенко, представник від батьків студентів Сергій Сорока. У прес-клубі реформ також були присутні викладачі та студенти інституту.

Основна тема зустрічі – оприлюднити оптимальний шлях вирішення ситуації, в якій опинились студенти вузу у зв'язку з відсутністю фінансування цивільних спеціальностей інституту з 1 січня 2016 року.

Вадим Калінін детально розповів про те, яким чином відбувалась «боротьба» студентів протягом останнього місяця за можливість навчатись у цьому вузі, та зазначив:

— «Дуже прикро, що з цим питанням ані керівництво інституту, ані студентство не звернулись раніше. Адже з дати прийняття Постанови Кабінету Міністрів № № 94 від 30 січня 2015 пройшло чимало часу. А ми дізнались про проблему підготовки цивільних фахівців на матеріально-технічній базі військового навчального закладу лише на початку листопада. І звичайно, що терміни для вирішення цієї проблеми дуже стислі. Проте ми докладаємо максимум зусиль для того, щоб ситуація вирішилась на користь студентів ЖВІ».

Представники студентства спільно з управлінням освіти і науки ОДА вже підготували звернення до Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, в якому звертаються з проханням вирішити питання щодо завершення підготовки цивільних фахівців, які на теперішній час навчаються у ЖВІ за державним замовленням. А також розробили проект внесення змін до вищевказаної Постанови. З повним текстом звернення можна ознайомитись тут.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Звернення до мешканців ...
Наступна новина: На Вінниччині відбулось ...

КОМЕНТАРІ