Калейдоскоп шахрайств за добу: від працевлаштування за кордоном до оптової купівлі цибулі та гречки

Калейдоскоп шахрайств за добу: від працевлаштування за кордоном до оптової купівлі цибулі та гречки

05.12.15 18:30 0 602
Жителі Житомирщини продовжують потерпати від надмірної довірливості. Суми видурених шахраями грошей сягають 900 тисяч гривень. Не вірте незнайомцям і будьте обачними у фінансових справах.

Упродовж 3 грудня до чергових частин поліції Житомирщини звернулось майже півтора десятка жителів області із заявами про ошуканство. У двох випадках шахраїв вдалося встановити відразу.

У Житомирі близько 7 ранку 35-річний чоловік попросив у вахтера підприємства мобільний, щоб терміново зателефонувати. Довірлива жінка віддала свою «Нокію» до рук незнайомця. Назад телефон повертали уже працівники поліції, до яких заявниця звернулась за допомогою, зрозумівши, що її ошукали. Ранкового візитера, як з'ясувалось раніше судимого житомирянина, затримали за кілька годин. Він свою вину визнав, але мобільний чоловік вже встиг перепродати.

До Коростенського відділу поліції звернулась жителька м. Переяслава-Хмельницького. Жінка розповіла, що сплатила 7 тисяч гривень інтернет-платежом як завдаток за придбання автомобіля. Однак угода не відбулась, а продавець виявився шахраєм. У вчиненні цього діяння обгрунтовано підозрюється 27-річний житель Володарськ-Волинського району.

За всіма іншими фактами також розпочато кримінальні провадження і тривають заходи для встановлення винних осіб.

Водночас поліцейські відзначають, що використані схеми ошуканства давно відомі. 38-річний житомирянин сплатив ще у березні понад 9 тисяч гривень за працевлаштування за кордоном, однак бажаного результату не отримав ще й досі.

У Бердичеві, Житомирі та Ружині заявники намагалися придбати офісну та побутову техніку і дизпаливо через відомий інтернет-сайт, перерахувавши загалом 10 тисяч гривень на вказані, як виявилося згодом шахраями, рахунки.

У банальну історію з потраплянням рідних до відділу поліції через вчинення ДТП та продаж наркотиків повірили ще 2 громадян з Коростеня та обласного центру, які добровільно віддали пройдисвітам майже 11 тисяч гривень.

Також цього дня були затребувані схеми з нібито банківськими працівниками, які під приводом виникнення технічних проблем уточнювали реквізити рахунків клієнтів і таким чином заволоділи чужими коштами загалом на суму майже 6 тисяч гривень.

Але наймасштабнішими стали шахрайства із оптовими закупками сільгосппродукції. До поліції звернулись відразу двоє громадян із заявами про ошуканство за схожих обставин. У першому випадку підприємство мало намір придбати 100 тонн гречаної крупи і здійснило банківський переказ коштів у сумі 700 тисяч гривень, а в другому – цибулю вартістю 127 тисяч гривень. В обох ситуаціях гроші перераховані, а продукція не надійшла. Триває з'ясування всіх обставин.

Шановні громадяни! Збереження ваших грошей, у першу чергу, залежить від вашої здатності аналізувати та адекватно оцінювати ситуацію. Не будьте легковажними та безпечними у фінансових питаннях. Не довіряйте незнайомим людям, тим більше, якщо спілкування ведеться по телефону.

Відділ комунікації ГУНП

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ