начальник Управління ДСНС взяв участь у прямому ефірі на ТРК «Чернівці»

начальник Управління ДСНС взяв участь у прямому ефірі на ТРК «Чернівці»

05.12.15 13:09 0 697
3 грудня начальник Управління ДСНС України у Чернівецькій області підполковник служби цивільного захисту Сергій Михайлюк взяв участь у прямому ефірі в передачі «Пряма відповідь» на ТРК «Чернівці». Темою телепередачі було «Підсумки діяльності Управління ДСНС України у Чернівецькій області протягом року».

На початку програми Сергій Михайлюк озвучив кількість пожеж та надзвичайних ситуацій які виникли в Чернівецькій області з початку року, основні причини виникнення пожеж в житловому секторі та загибелі людей них. Більшість людей загинули на пожежах із власної необережності та порушення елементарних правил пожежної безпеки.

В ході програми обговорювалися питання стосовно роботи пожежно-рятувальних підрозділів Управління ДСНС та їхньої готовності до дій за призначенням в осінньо-зимовий період. Зокрема, Сергій Михайлюк розповів, що рятувальники Буковини готові до реагування та надання допомоги людям у разі ускладнення погодних умов взимку. Окрім цього, працівники Управління ДСНС постійно тісно співпрацюють з іншими службами цивільного захисту краю для того, щоб якомога швидше та ефективніше виконувати завдання які покладенні них. В рамках такої взаємодії 27 листопада на території Чернівецького військово-спортивного ліцею-інтернату у Чернівцях були проведені тактико-спеціальні навчання з відпрацювання дій служб цивільного захисту області під час виникнення надзвичайних ситуацій характерних для зимового періоду. «За результатами даних навчань можна сказати, що і рятувальники, і комунальники та інші служби готові до дій за призначенням» – зазначив Сергій Михайлюк.

Разом з цим, керівник Управління ДСНС розповів і про матеріально-технічне забезпечення пожежно-рятувальних підрозділів та про роботу з його покращення. За словами Сергія Михайлюка, важливе значення при цьому приділяється роботі з органами місцевого самоврядування. Так, наприклад, завдяки підтримці Новоселицької районної державної адміністрації, Новоселицької районної ради та депутатського корпусу працівники Новоселицького районного відділу Управління ДСНС отримали 12 комплектів бойового одягу для рятувальників на загальну суму близько 59 тис. гривень. Також до такої роботи долучився і міський голова Чернівців Олексій Каспрук - подарував рятувальникам обласного центру спецтехніку, а це мотопомпи, бензопили, запчастини до пожежно-рятувальних автомобілів та бойовий одяг, на загальну суму 150 тис. грн.. «Робота з покращення матеріально-технічного забезпечення для особового складу Управління ДСНС є головним завданням» - зазначив Сергій Михайлюк,

Наприкінці програми Сергій Михайлюк звернувся до буковинців та нагадав їм про важливість дотримання правил безпеки. «Кожен рятувальник Чернівецької області відгукнеться на допомогу у складну хвилину, проте потрібно пам’ятати, що пожежу чи іншу надзвичайну подію легше попередити, ніж потім ліквідувати її наслідки. Дотримуйтеся правил безпеки! Бережіть власне життя та здоров’я!» – сказав Сергій Михайлюк.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області і ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ