В Чернівецькій області психологом ДСНС проведено заходи з психологічного відновлення особового складу,що виконував завдання в зоні АТО

В Чернівецькій області психологом ДСНС проведено заходи з психологічного відновлення особового складу,що виконував завдання в зоні АТО

05.12.15 11:32 0 692
Працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області продовжують виконувати завдання у зоні проведення антитерористичної операції. На сьогоднішній день 40 працівників Управління несли службу на Сході України, деякі з них відряджались туди декілька разів. Під час несення служби в таких умовах люди стикаються з впливом негативних психотравмуючих факторів, які можуть серйозно позначитись на психологічному стані рятувальників.

Тому, з метою профілактики проявів деструктивних відхилень та навчання навикам саморегуляції психологічного стану, психологом Управління було проведено комплекс заходів з психологічного відновлення особового складу, що залучався до виконання завдань в зоні проведення АТО. Так, 3 грудня пройшли тренінгові заняття з працівниками Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС, які брали безпосередню участь у виконанні завдань в Донецькій та Луганській областях. В ході заняття рятувальників навчили методам ефективного відновлення психоемоційного стану та прийомам саморегуляції.

Також психолог провів зі всіма присутніми соціально-психологічне вивчення особистості. Дана робота проводилася за допомогою тестування, консультування, індивідуальної та групової бесіди, в ході чого основну увагу було звернуто на психоемоційний стан та переважаючий тип настрою особового складу.

Проведені бесіди показали, що працівники, які залучались до виконання завдань в зоні проведення АТО, готові і надалі нести службу.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Патрульні затримали в ...
Наступна новина: Божого захисту та ...

КОМЕНТАРІ